Erfgoed van de Michaëlkerk
Erfgoed van de Michaëlkerk

Rondleidingen in Michaëlkerk

Algemeen Kunst en Cultuur

Beek en Donk - In het kader van de Open Monumentendag is de H. Michaëlkerk op zondag 18 september voor publiek geopend. Leden van Heemkundekring 'De Lange Vonder' zijn aanwezig om u rond te leiden en uitleg te geven over het kerkgebouw en het sfeervolle interieur.

Zowel in de architectuur van de kerk zelf als ook in het fraaie interieur komt het thema 'Iconen & symbolen' van de landelijke monumentendag uitgebreid naar voren. De Beek en Donkse monumentendag is omwille van de kermis met een week verschoven.

In de kerk zijn fraaie beelden en andere voorwerpen te zien die veelal afkomstig zijn uit de vroegere Beekse kerken en die soms al uit de 16de en 17de eeuw stammen. Met recht kan gezegd worden dat in de H. Michaëlkerk een groot deel van het religieuze erfgoed van Beek en Donk is samengebracht. De H. Michaëlkerk is een Rijksmonument dat ruim 80 jaar geleden werd ingewijd. Het ontwerp is van de hand van H.W. Valk, een van de belangrijkste architecten in het Traditionalisme met specifieke opvattingen over de kerkenbouw. U zult ervaren dat de kerk heel bijzonder is door vorm en materiaalkeuze.

Op zondag 18 september is de Michaëlkerk aan de Kerkstraat 1 te Beek en Donk te bezoeken van 12.30 uur tot 16.00 uur. Rondleidingen worden gegeven in en bij de kerk. De toren kan niet beklommen worden. De toegang is gratis.