Willem Slegers fel in duel met een Ollandia-verdediger juist voor de 0-1

Zwaarbevochten overwinning ELI op Ollandia

Lieshout - Na de overwinning thuis tegen PVV hebben de blauw-witten ook hun 2e duel in winst omgezet. Ollandia, vorig seizoen nog 4e klasser, werd in eigen huis met 1-2 verslagen. Een prima start dus voor ELI.

De wedstrijd tegen Ollandia had echter ook een duidelijke schaduwzijde. Lex Hollanders, aanvoerder en een van de steekhouders van ELI, moest met een ernstige enkelblessure de wedstrijd staken. Ook zijn vervanger Erwin von Kriegenbergh, vorige week nog een van de doelpuntenmakers, moest geblesseerd afhaken. De eerste kans was voor de thuisclub, die de onverwachte nederlaag van vorige week wilde rechtzetten. Spits Smetsers moest zijn meerdere erkennen in ELI-sluitpost Robin Evers. Na een kwartier spelen maakte Ollandia een buitenspeldoelpunt. Aan de andere zijde speelde Willem Slegers zich vrij, maar wist Bram Donkers net niet te bereiken. Het goed combinerende ELI met de steeds opkomende Aaron Hurkx op links en Thimos Politis op rechts werd sterker, maar kon nog niet tot scoren komen. Een afstandschot van Frank van Erp werd door de doelman nog met de voet tot hoekschop verwerkt en een inzet van Lex Hollanders raakte de buitenkant van de paal. Na de ongelukkige blessure, die Lex Hollanders in de 27e minuut opliep in een duel met de keeper, werd routinier Rob Spijkers libero. ELI bleef het spel dicteren. De veelvuldig inschuivende Spijkers stond diverse malen met een splijtende pass aan de basis van gevaarlijke aanvallen. Erwin von Kriegenbergh trof echter de keeper op zijn weg en Bram Donkers zag zijn lob net over het doel verdwijnen. 5 minuten voor rust viel dan toch het verdiende doelpunt. Frank van Erp loste een afstandschot, dat de Ollandia-doelman verraste, 0-1. Nog voor rust werd het 0-2 uit een uitgespeelde aanval. Bram Donkers kaatste de bal terug naar Rob Spijkers, die de bal beheerst bij de 2e paal binnenschoof.

Direct na rust was het Roel van Mook, die na een solo bijna de 0-3 liet aantekenen. In de 52e minuut viel plotseling uit het niets de 1-2 door de Beer en werd het spel van ELI onzeker. De thuisclub ging op zoek naar de gelijkmaker en was 2 keer gevaarlijk. Doelman Evers redde bij een vrije trap op de 16 meter en 10 minuten voor tijd schoot Erven in kansrijke positie langs. Aan de andere zijde zag Bram Donkers zijn bekeken bal tegen de paal belanden en werd een schot van Willem Slegers door de goalie nog tot hoekschop verwerkt.

Nog zonder puntenverlies speelt ELI zondag uit tegen Elsendorp, dat nipt verloor van Brandevoort.