Hoofdtrainer Wim de Roy kent een goede competitiestart met VV Mariahout

Opnieuw 3 punten voor VV Mariahout

Mariahout – VV Mariahout, gesponsord door Auto Corsten en Harold Vereijken Gereedschappen en Verhuur, nam het afgelopen zondag op in en tegen Boxtel.

Direct vanaf de aftrap probeerden de Boxtelaren het heft in handen te nemen door een hoog baltempo te hanteren. Echter was het Mariahout dat na 5 minuten de regie overnam en via Koen van Eijndhoven, Martijn van der Linden en Tim Barten een aantal gevaarlijke schoten op het Boxtelse doel afvuurden. Het wedstrijdbeeld bleef de eerste 25 minuten ongewijzigd. Mariahout domineerde en Boxtel probeerde vooral door de lange bal te spelen dreigend te worden. In de 26e minuut stichtte Boxtel het eerste gevaar. Een schot ging rakelings naast het doel van Mariahout keeper Rick van den Heuvel. Tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Tim Barten nam de bal mee tot aan de achterlijn, passte de bal naar Rob Wagenmakers die vervolgens de bal strak over de grond voorzette naar een goed gepositioneerde Martijn van der Linden. Hij liet Boxtel doelman Verhagen kansloos en schoot snoeihard de 0-1 tegen de touwen. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Sander Scheepers in het veld voor Geert van Doorn. Het duurde niet lang totdat hij zich zou laten gelden. Een op maat gegeven voorzet van Koen van Eijndhoven werd bij de tweede paal uitstekend ingekopt door de zojuist ingevallen Sander Scheepers: 0-2. Boxtel nam na deze goal meer risico's en ging één op één spelen, waardoor ze iets dreigender werden. Vijf minuten voor tijd moest Rick van den Heuvel dan ook ingrijpen en een bal uit de kruising pakken. Mede dankzij een sterk spelende Tom van den Boogaard was dit het laatste wapenfeit van de Boxtelaren waardoor 0-2 ook de eindstand bleef. Komende zondag nemen de Marianen het op sportpark De Heibunders op tegen Maliskamp die de competitie met twee nederlagen iets stroever gestart zijn.

Zondag 18 september starten ook de lagere elftallen en het dameselftal met hun competities. De dames veterinnen starten op zaterdagmiddag 24 september.