De kinderen 'vliegen' over naar hun nieuwe speltak
De kinderen 'vliegen' over naar hun nieuwe speltak

Geslaagde open dag Scouting Aarle-Rixtel

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Scouting Aarle-Rixtel heeft afgelopen zaterdag het Scoutingseizoen geopend met een geslaagde open dag. De open dag startte met het zogenaamde 'overvliegen' waarbij de oudste leden van een speltak over gaan naar de volgende speltak.

Het overvliegen gebeurde dit jaar met behulp van een kabelbaan. Aan het einde van kabelbaan werden de overvliegers, die één voor één naar beneden kwamen, opgewacht door de leiding van hun nieuwe speltak.

Na het overvliegen gingen ook de overige activiteiten van start: zo konden de kinderen zelf vuur maken, was het mogelijk om pannenkoeken te bakken op kampvuur, een jungleparcours af te leggen of jezelf te laten schminken. Daarnaast was er ook een touwbrug met waterbak welke overgestoken moest worden; door het warme weer werd deze echter door een aantal kinderen gebruikt om een verfrissende duik te nemen.

Op de gezellige open dag zijn een groot aantal mensen een kijkje komen nemen. Niet alleen de ouders van de vele overvliegers, maar ook een redelijk aantal geïnteresseerde ouders en kinderen welke nog geen lid zijn hebben een bezoekje gebracht aan de blokhut.

Bij de verschillende speltakken van Scouting Aarle-Rixtel is er nog plaats voor nieuwe leden. Meer informatie daarover kan worden gevonden op www.scoutingaarlerixtel.nl.