Afbeelding

Dorpsraad Beek en Donk viert 5-jarig bestaan

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - De Dorpsraad Beek en Donk viert zondag 25 september haar vijfjarig bestaan met een aantal activiteiten die van 12.00 tot 18.00 uur plaatsvinden in de muziektuin te Beek en Donk.

Vanaf 12.00 uur is er een officieel moment waarbij de Dorpsraad zelf, maar ook de gemeente, stil zal staan bij het lustrum. Na wat korte speeches wordt daarna een blijvend iets voor Beek en Donk onthuld en wordt iedereen getrakteerd op koffie met iets lekkers. Dit lekkers wordt aangeboden door een aantal vluchtelingen die de afgelopen jaren in Beek en Donk zijn komen wonen.

Vanaf 13.00 uur kunnen alle aanwezigen genieten van optredens vanuit het Muziektuinpodium. Deze optredens worden afgesloten met een extra feestelijke muzikale afsluiting door 'Mama's Joey's', een ensemble die hiervoor speciaal gevraagd is door de Dorpsraad. Deze optredens duren tot 18.00 uur.

Naast deze optredens vinden er nog een aantal extra activiteiten plaats. Speciaal voor gezinnen is er een speelterrein ingericht waar kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht, geschminkt kunnen worden, een aantal lekker dingen krijgen en kunnen spelen op twee prachtige luchtkussenattracties.

Op een ander deel van de muziektuin laat de Dorpsraad zien bij welke projecten ze de afgelopen jaren betrokken zijn geweest. Van alle projecten zijn foto's beschikbaar en ook zijn een aantal projecten o.a. de Buurtbus, het AED-project, Laarbeek voor Elkaar, de Kledingbank lijfelijk aanwezig.

De Beek en Donkse Heemkundekring 'De Lange Vonder' is bereid gevonden om deze dag de deuren te openen. Zij informeren mensen over de geschiedenis van Beek en Donk en ook over hun nieuwe project 'De Dorpsgidsen van Beek en Donk'.

Uiteraard zijn ook leden van de Dorpsraad aanwezig om met u in gesprek te gaan over 'ons' mooie dorp en hoe ze dit mogelijk nog mooier, gezelliger en prettiger kunnen maken.

Bij deze worden alle Beek en Donkenaren uitgenodigd om bij het feest aanwezig te zijn en te komen genieten van al het moois de muziektuin en de Dorpsraad u biedt.