Afbeelding

1.FC Geerts wint knap bij rentree op hoogste WAC-niveau

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Na het B-klasse kampioenschap van verleden jaar mocht 1. FC Geerts dit seizoen weer aantreden op het hoogste podium. Bij de rentree was de nummer 3 van vorig seizoen de tegenstander: Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. Dat deerde 1. FC Geerts totaal niet.

Zij lieten er geen gras over groeien en sloegen direct een grote slag. Mede dankzij 4 treffers van B. Kluytmans wonnen ze met maar liefst 8-0. Sevenmiles moet nog even de zomerslaap uit de ogen wrijven.

De avond werd geopend door de A-klassers Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs en Danny Megens Keurslagerij. Beide hadden in hun eerste duel al wat puntjes bemachtigd, maar in dit onderling treffen was het Lindeboom wat aan het langste eind trok. Met 10-2 bleek het duidelijk een maatje te groot voor de Keurslagerij. P. de Groot zette zichzelf viermaal op het scoreformulier en T. Kluytmans wist dit driemaal voor elkaar te krijgen.

Het laatste A-klasse duel deze avond ging tussen Rijwielhandel van den Berg en Café-Zaal de Tapperij. Laatstgenoemde, de kampioen van vorig jaar, kende een lastig potje. De Rijwielhandel maakte er een spannende wedstrijd van. Een 2-0 achterstand werd weggepoetst en ook bij een 5-2 achterstand kwam de Rijwielhandel nog terug tot 5-4. A. van den Bogaard deed namens Van den Berg een aardige duit in het zakje met 2 treffers. Het bleek niet voldoende. De Tapperij won haar eerste seizoensduel.

In de B-klasse troffen Aben & Slag Advocaten en FC Avondrood elkaar. Voor beide alweer het 2e duel. Aben & Slag won dit onderling treffen. T. Kuypers wist het netje viermaal op te laten bollen en was zo voor een groot deel verantwoordelijk voor deze eenvoudige zege. Aben & Slag won met 6-1. Daarmee hebben ze nu het volle pond uit 2 duels, terwijl FC Avondrood na 2 wedstrijden de hatelijke 0 nog op haar conto heeft staan.

Hurkmans trof in het laatste duel van de avond Café Thuis. Na de puntendeling van Hurkmans verleden week leek het in dit duel af te stevenen op haar eerste overwinning. Na een kwartier spelen stond er een nette 2-0 voorsprong op het scorebord, maar met nog 5 minuten op de klok gaf Café Thuis nog eenmaal gas. Via een 'Doppelpack' van P. Cleutjens eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.