Rob Spijkers in duel met de aanvoerder van Elsendorp. Op de achtergrond kijkt Stan Kastelijn toe

ELI koploper na derde overwinning op rij

Lieshout - ELI is op doelsaldo koploper geworden in de 5e klasse na de 3e overwinning op een rij. Met de goed spelende 17-jarige Stan Kastelijn in de plaats van de geblesseerde Lex Hollanders werd Elsendorp in eigen huis met 2-4 verslagen.

Opnieuw waren de mannen van trainer Theo Donkers de bovenliggende partij in de 1e helft, maar krijgen het moeilijk als de hardwerkende tegenstander meer fysieke kracht gebruikt. De eerste kans was voor ELI. Een mooi opgezette aanval op links via Aaron Hurkx en Willem Slegers kon door 'targetman' Roel Donkers niet bekroond worden. Direct hierna was het wel raak. Het was Rob Spijkers, die op aangeven van Roel Donkers met een bekeken bal de 0-1 liet aantekenen. ELI bleef met goed spel Elsendorp onder druk houden en was met acties van Bram Donkers en Willem Slegers gevaarlijk. Na een half uur viel dan toch de 2e goal. Het was Aaron Hurkx, die de bal intikte uit een vrije trap van Rob Spijkers, 0-2. Roel van Mook en Roel Donkers kregen voor rust nog mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Het was echter De Waard, die vlak voor rust de aansluitingstreffer voor de thuisclub wist te maken, 1-2.

Direct na rust was het Bram Donkers, die op aangeven van Roel Donkers bijna de 1-3 maakte. Zijn schot ging rakelings over. Zoals ook vorige week tegen Ollandia werd de thuisclub meer agressief in de duels en kreeg de overhand. Dat leidde in de 57e minuut tot de gelijkmaker van Van de Cruijssen. Elsendorp, dat nog zonder punten was, ging op zoek naar meer. In de 64e minuut leidde dat tot een buitenspeldoelpunt van Hubers. In plaats van 3-2 werd het in diezelfde minuut 2-3 door Rob Spijkers via een fraaie boogbal over de voor zijn doel staande Elsendorp-goalie. Kort hierna werd de moegestreden Rob Spijkers, die intussen al 4 treffers op zijn naam heeft staan, vervangen door Stijn Donkers. Deze was het, die kort voor tijd Bram Donkers in staat stelde de wedstrijd definitief te beslissen met de 2-4. De ongeslagen Lieshoutenaren ontvangen zondag op het eigen sportpark Het Luijtelaar middenmoter Fiducia uit De Rips.