De Grottendorfer Blaaskapel vierde afgelopen weekend het 25-jarig bestaan
De Grottendorfer Blaaskapel vierde afgelopen weekend het 25-jarig bestaan

Zeer geslaagd jubileumweekend Grottendorfer Blaaskapel

Algemeen Algemeen

Mariahout - De Grottendorfer Blaaskapel heeft op 16 en 17 september haar 25-jarig bestaan gevierd. Het is een heel mooi weekend geworden, waar de leden goed op terugkijken.

Vrijdag 16 september was de receptie, die door velen bezocht is. Oud leden, begunstigers en vele belangstellenden kwamen het jubilerende kapel feliciteren. Zij werden verrast met een vendelhulde van het Sint Servatius Gilde en een serenade van Harmonie St Caecilia. Dat gaf extra cachet aan de receptie en werd enorm gewaardeerd. Ook de carnavalsvereniging 'De Heikneuters' was met een grote groep aanwezig. Bijzonder was het bezoek uit Duitsland van de Bürgerschützverein Holsternhausen '53 die speciaal voor de Grottendorfer Blaaskapel naar Mariahout was gekomen. Als grote verrassing werd Jan Corsten naar voren geroepen voor het in ontvangst nemen van een speciale onderscheiding, voor het onderhouden van de goede band tussen de twee verenigingen. De Ekkermuzikanten uit Beek en Donk hebben gedurende de hele receptie op het podium gezeten en mooie muziek gemaakt. De receptie werd afgesloten met een serenade van de 'Boemelaars' uit Zijtaart, die ook tijdens de feestavond meerdere malen opgetreden hebben en zo de avond extra feestelijk hebben gemaakt. Er werd gezellig gebuurt en oude herinneringen opgehaald aan de hand van de fotoboeken, die al 25 jaar door Mieke Vermeulen op zeer artistieke wijze bijgehouden zijn.

Zaterdag 17 september was een feestdag voor de leden van het jubilerende kapel zelf. Er was door de feestcommissie een actief en gezellig programma gemaakt. Gelukkig waren de weergoden hen goed gezind. Activiteiten waren er bij de fam. van de Burgt en fam. Heesakkers, waar allerlei spellen gedaan konden worden, o.a. skelterrace, klosgooien, spijkerbroek hangen en schieten op de vogel. De dag werd afgesloten met goed eten en drinken op het feestterrein bij Jeanne en Theo Gevers. In de vroege zondagochtend was het feest voorbij en kijkt de Grottendorfer Blaaskapel terug op een zeer geslaagd weekend. Zij wil dan ook graag iedereen bedanken die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Nu op naar de 30 jaar!