Sparta'25 geeft goede start geen passend vervolg

Beek en Donk - Na twee nederlagen op rij wist Braakhuizen de thuiswedstrijd tegen koploper Sparta 25 in een 2-0 overwinning om te zetten. Sparta'25 staat na de uitstekende start direct weer met beide benen op de grond.

Braakhuizen startte beter dan Sparta'25 aan de wedstrijd hetgeen in de 12e minuut resulteerde in een open schietkans voor de thuisploeg, het schot ging over. Sparta'25 moest in deze fase het initiatief bij Braakhuizen laten. In de 22e minuut stopte doelman Dominique Leenders een goed genomen vrije trap en in de 26e minuut lag hij Braakhuizen weer in de weg. Langzaam maar zeker namen de groen-witten het initiatief over en was in de laatste fase voor de rust de betere ploeg, zonder dat de ploeg echte grote kansen uitspeelde. In de 38e minuut had Sparta'25 wel veel pech toen een corner van Sparta'25 door alles en iedereen gemist werd en maar rakelings voorlangs ging. De rust werd bereikt met een gezien het spelbeeld alleszins logische 0-0 stand. De meegekomen supporters uit Beek en Donk verwachtten een beter Sparta gelet op de eerste twee wedstrijden.

Maar het was anders. Na rust begon de thuisploeg opnieuw goed en zorgde de spits van de Geldroppenaren voor veel onrust en gevaar. Hij was bij nagenoeg elke Braakhuizen aanval betrokken en wist een aantal keren zijn ploeggenoten goed te bedienen. Gelukkig werden deze kansen vooralsnog gemist. Vervolgens ontstond een interessante open wedstrijd met een redelijk hoog tempo. Sparta'25 liet zich niet onbetuigd, zodat de ene keer Braakhuizen en de andere keer Sparta'25 de overhand had. In de 63e minuut mocht Braakhuizen niet mopperen toen Sparta'25 spits Elco van Schijndel zijn pegel via de onderkant van de lat weer het veld in zag springen. Natuurlijk werd er geappelleerd voor een doelpunt, maar de scheids had het goed gezien.

Helaas opende Braakhuizen in de 75e minuut de score. Sparta leek de controle te hebben, ook al was Braakhuizen meer aan de bal. De speler pepten elkaar op om deze achterstand direct om te buigen, maar in de eerste de beste aanval van Braakhuizen was de wedstrijd twee minuten later beslist. Sparta drong nog wel aan, maar het geloof ontbrak. Braakhuizen pakte uiteindelijk over het geheel gezien verdiend de 3 punten.

Sparta zakt door het verlies naar de 4e plaats. Gelet op de uitslagen van de eerste drie ronden is er in deze competitie van alles mogelijk en lijken de ploegen toch aan elkaar gewaagd. Elke wedstrijd zal er vol ingegaan moeten worden. Komende zondag speelt Sparta thuis tegen de amateurs van PSV.