Martjin van der Linden aan de bal

Eerste puntverlies voor promovendus Mariahout

Mariahout - Na twee gewonnen wedstrijden was de sfeer op sportpark de Heibunders opperbest. De Marianen traden aan tegen Maliskamp die tot afgelopen zondag nog geen enkel punt bij elkaar gesprokkeld hadden. Het werd echter allesbehalve een gemakkelijke middag.

Met veel vertrouwen startten de Marianen aan de wedstrijd. De elf namen die door hoofdtrainer Wim de Roy het veld opgestuurd waren zorgden voor verzorgd positiespel en rust aan de bal. Stijn van den Boogaard probeerde vanuit de laatste linie vaak door te schuiven naar het middenveld om een overtalsituatie te creëren. Desondanks golfde het spel op en neer de eerste helft. Na een half uur spelen was het Mark van de Ven die Maliskamp op 0-1 zette. Zijn vrije trap in de verre hoek bleek onhoudbaar voor Mariahout keeper Rick van den Heuvel. Ook na de 0-1 bleef het spel op en neer gaan zonder echt grote kansen aan beide kanten. Er was voor Maliskamp wederom een vrije trap nodig om de score te verdubbelen. Mariahout toonde veerkracht en het was Martijn van der Linden die met een pegel vanaf dik twintig meter de 1-2 ruststand op het bord schoot.

Na de thee was Mariahout nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maliskamp beperkte zich tot verdedigen en loerde op de counter om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Vlak voor tijd leek Ron van Boxtel het duel te beslissen en de 1-3 aan te tekenen. Op het moment dat Maliskamp zich reeds gewonnen waande toonde Freek Habraken zijn klasse door de 2-3 te maken. Dit bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor Mariahout blijft steken op zes punten uit drie wedstrijden.

Komende zondag staat de wedstrijd RKVV Keldonk – Mariahout op het programma. Hopelijk kan het vaandelteam de nederlaag van zich afzetten en het goede spel van vooral de eerste twee competitiewedstrijden weer oppakken.