Afbeelding

Kermisbonnenactie Beek en Donk zeer geslaagd

Algemeen Evenementen

Beek en Donk – De eerste kermisbonnenactie van Winkeliersvereniging Beekvlied en Centrummanagement Piet van Thielplein kan als zeer geslaagd de boeken in. Er zijn meer dan 20.000 bonnen weggegeven, wat resulteerde in meer dan 20 gelukkige prijswinnaars.

Initiatief

Bij een besteding van €15,00 euro aan boodschappen op het Heuvelplein of Piet van Thielplein ontvingen inwoners een flyertje voor de kermisbonnenactie. Hiermee konden zij kans maken op kermismunten van €1,00 voor de Beek en Donkse kermis. "Er is hier gretig gebruik van gemaakt", vertelt initiatiefnemer Martijn van Hoek van Cafetaria Eethuis Ijssalon De Donck. "Ondernemers laten vaak weten dat ze tijdens de kermis omzet mislopen. Door deze actie voor de kermis te houden, hopen we dit weer recht te trekken. En dat is gelukt, kunnen we wel concluderen."

Prijzen

De plannen voor de kermisbonnenactie zijn uitgewerkt door de jeugdgemeenteraad. Ambtenaar Agens Franssen-Visbeen leidde dit project. Vrijdagavond, na de opening van de kermis, werden de prijzen uitgereikt. "Via een grabbelton hebben we een uur voor de uitreiking de prijswinnaars getrokken. Deze zijn gebeld, zodat ze aanwezig waren op het Piet van Thielplein. We hebben tien keer tien bonnen verloten, vijf keer twintig, vier keer vijfentwintig, twee keer vijftig en als grootste prijs één keer honderd bonnen. Daarnaast heeft Cafe Bij Ons samen met mij nog 50 bonnen ter beschikking gesteld."

Uitreiking

Frans Coppens verzorgde samen met Agnes Franssen-Visbeen de uitreiking. De winkeliersverenigingen hadden de Dorpsraad van Beek en Donk gevraagd om Agnes te bedanken voor al haar tijd en energie die ze in dit project heeft gestopt. "Ze heeft dit heel goed gedaan. Die complimenten verdient ze echt", aldus Martijn. Agnes kreeg de bloemen overhandigd van bestuursleden Joep van Dijk en Ilse van Kreij.

Volgend jaar

Zo'n succesvolle actie heeft een vervolg nodig. "Dat klopt", beaamt Martijn. "We hebben daarom al besloten om dit ook volgend jaar weer op poten te zetten."