Afbeelding

Laarbeeks Landschap trots op groenste gemeente van Nederland

Algemeen Natuur

Laarbeek - Trots is Stichting Laarbeeks Landschap op de verkiezing van Laarbeek tot groenste gemeente van Nederland. Met het Project krokusbollen, waarvoor ze reeds in De MooiLaarbeekKrant van juli aandacht vroegen, willen ze van Laarbeek niet alleen de groenste gemeente maken maar ook de kleurrijkste. Deelname aan dit project is nog steeds mogelijk.

Project krokusbollen
Doel van dit project is om met bloeiende krokussen de voedselvoorziening voor bijen en andere insecten in het vroege voorjaar te vergroten. Daarbij geeft het ook nog een heel mooi kleurrijk beeld. Middels deze actie willen zij in het najaar van 2016 alle inwoners van Laarbeek de mogelijkheid bieden om krokusbollen te poten in hun eigen tuin of wegberm.

Indien u zich voor 3 oktober 2016 aanmeldt als vriend van Laarbeeks Landschap kunt u in het najaar van 2016 gratis een zak met krokusbollen af komen halen bij Marcel van der Heijden, coördinator van hun project Bloemrijke akkerranden. Middels uw mailadres wordt u tijdig op de hoogte gebracht van adres en datum van verstrekking. Ook bestaande vrienden van Laarbeeks Landschap komen voor deze actie in aanmerking en worden hierover via het mailadres bericht.

U kunt vriend worden van Laarbeeks Landschap door u aan te melden via www.laarbeekslandschap.nl. Op deze website vindt u ook alle andere activiteiten en projecten die door Laarbeeks Landschap worden uitgevoerd.