Afbeelding

'The Passion' voorlopig niet in Laarbeek

Cultuur Kunst en Cultuur

Laarbeek - Een groep vrijwilligers is een jaar lang druk bezig geweest met het organiseren van 'The Passion' in Laarbeek. Hiervoor had de organisatie een flinke som geld nodig om het geheel te kunnen financieren. De financiën hiervoor zijn niet rondgekomen, waardoor de organisatie genoodzaakt is om het evenement te annuleren. 

The Passion is een Nederlands muzikaal-Bijbels evenement dat sinds 2011 jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden, telkens in een andere Nederlandse stad. Het evenement wordt ook rechtstreeks op televisie uitgezonden. Een paar Laarbeekse initiatiefnemers hadden het idee opgepakt op een Laarbeekse variant neer te zetten in maart 2017. Na een eerste aanvraag voor financiële steun bij de gemeente en de Rabobank kreeg de organisatie na enige tijd te horen dat religieus gestemde organisaties niet gesponsord worden. Dit was voor de organisatie een flinke tegenvaller. Als de Rabobank 'ja' had gezegd, zou ook de gemeente op dezelfde voorwaarden meegegaan zijn en zou het evenement georganiseerd kunnen worden. Er is nog wel gekeken naar alternatieven, zodat het kostenplaatje lager uit zou vallen, maar ook dat bleek om diverse redenen niet mogelijk te zijn. 

De organisatie had inmiddels al meer dan 400 mensen gevonden, waaronder verenigingen, stichtingen, ondernemers, etc, die belangeloos mee wilden werken aan dit evenement. De organisatie bedankt hen dan ook hartelijk voor de toezegging voor hun hulp. "Met pijn in ons hart moeten we het hierbij laten. Misschien dat het in de toekomst nog eens van de grond komt. het is een te mooi onderwerp om te laten schieten", aldus de initiatiefnemers.