Informatiemiddag over pijnbestrijding

Algemeen Senioren

Lieshout - Pijn, iedereen heeft het, de één wat vaker dan de ander. Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Pijn is een waarschuwingssignaal dat erop wijst dat er iets in het lichaam niet werkt zoals het zou moeten werken. Pijn heeft dus een nuttige functie, hoewel het gevoel van pijn verre van een pretje is.

Pijn beschermt het lichaam dus, door signalen af te geven wanneer er ergens in het lichaam iets mis gaat. Hiermee beschermt pijn tegen het lopen van risico's en het beschadigen van het lichaam. Pijn is dus eigenlijk een soort overlevingsmechanisme, zonder pijn zou de mens al snel sterven. Pijnbestrijding kan gedaan worden met medicijnen, maar de laatste jaren hebben er veel ontwikkelingen in de fysiotherapie plaats gevonden wat betreft pijnbestrijding.

De 'Werkgroep Gezondheidsvoorlichting' houdt daarom voor de leden van de KBO een lezing over deze vorm van pijnbestrijding. Deze wordt verzorgd door medewerkers van Fysiotherapie Kemps & Rijf. Hier komen onderwerpen aan bod komen als shockwave therapie, dry needling en echografie. Ook wordt uitgelegd wat het multidisciplinaire team voor u kan betekenen.

Dit vindt plaats op donderdag 13 oktober, aanvang 14.00 uur in het Dorpshuis van Lieshout. De toegang is gratis.