Afbeelding

oMase naar Joods Cultureel Kwartier en Voedselbank

Algemeen Algemeen

Mariahout - De dames van oMase gaan op vrijdag 14 oktober met de trein naar Amsterdam. Op het programma staat een wandeling door het Joods Cultureel Kwartier in het hart van de stad.

Het dagje Amsterdam start met een kop koffie bij het Hofje van Wijs op de Zeedijk. Tijdens de wandeling krijgen onder andere de Dokwerker op het Jonas Daniel Meijerplein, het Auschwitz monument van Jan Wolkers in het Wertheim Park en de Hollandse Schouwburg extra aandacht. Ook wordt een bezoek gebracht aan het Joods Historisch Museum en als de tijd het toe laat aan de Portugese synagoge. De dag wordt afgesloten met een diner.

Dames die zich voor deze dag aangemeld hebben worden om 8.30 uur bij de kerk in Mariahout verwacht.

Voedselbank
De Voedselbank is een begrip in Nederland, zij probeert de armoede te bestrijden door wekelijks gratis voedsel pakketten uit te delen aan mensen die dit nodig hebben. Deze mensen zijn vaak in financiële problemen terecht geraakt waardoor zij zichzelf niet meer kunnen voorzien van voedsel.

oMase neemt op woensdag 19 oktober een kijkje achter de schermen van de voedselbank in Veghel waar men een rondleiding krijgt en uitleg over de werkwijze. Op deze dag staan ook de pakketjes klaar om uitgedeeld te worden. Dames die zich aangemeld hebben vertrekken om 13.00 uur vanaf de kerk.