Onnodig verlies voor Sparta'25 tegen Dommelen

Sportnieuws

Beek en Donk - Sparta'25 liep in de thuiswedstrijd tegen Dommelen een teleurstellende 1-2 nederlaag op. Teleurstellend omdat Sparta het grootste deel van de wedstrijd het beste van het spel had en vele zeer goede scoringsmogelijkheden niet verzilverd werden.

Sparta begon wederom sterk aan de wedstrijd met snel en goed combinatievoetbal. In de 6e minuut was de thuisploeg al dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van René Brouwers verdween via de lat en de hand van de keeper van Dommelen over de achterlijn. Diverse mogelijkheden liet Sparta onbenut. Na 20 minuten moest Sparta even gas terugnemen. Helaas betekende dit ook wat concentratieverlies. In de 29e minuut haalde Joost Ankersmit de bal nog net voor de doellijn weg en hield zo Dommelen van een voorsprong af. Die kwam er 4 minuten later alsnog. Een verkeerde kaats aan Sparta-zijde werd door de bezoekers dankbaar onderschept. Van Son kon bij de tweede paal (in buitenspelpositie?) een voorzet vanaf de linkerkant ongehinderd binnen tikken; 0-1. Sparta wist snel daarna de draad weer op te pakken en waren de betere doelkansen voor de thuisploeg. In de 38e minuut draaide René Brouwers een vrije trap gevaarlijk voor de goal van de bezoekers. Philippe Cleutjens kreeg zijn hoofd onvoldoende tegen de bal om voor de gelijkmaker te kunnen zorgen. Net voor de rust viel de bal vanuit een corner plotseling voor de voeten van Michiel Koot. Zijn schot verdween over de goal van Dommelen. Ook waren er kansen voor Jaccy van den Enden en Robin Knapp.

Na de rust begon Sparta zoals het de eerste helft begon. Goed, geconcentreerd combinatievoetbal. In de 51 minuut stichtte een vrije trap van René Brouwers opnieuw het nodige gevaar in het vijandelijke doelgebied. Dit keer verdween de inzet van Joost Ankersmit over het doel. In de 60e minuut kreeg Jaccy van den Enden, na een aanval over verschillende 'schijven', een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Helaas belandde zijn inzet in de handen van doelman Stijn Habraken. Nog in dezelfde minuut was er opnieuw een goede scoringskans. Dit keer kwam Michiel Koot bij de tweede paal net niet goed uit om de bal binnen te werken. Even later was Sparta keeper Dominique Leenders met een prima redding succesvol in een 1 tegen 1 situatie met een aanvaller van Dommelen en hield hij Sparta op de been. Vooral Robin Knapp zorgde voor veel gevaar met zijn snelle en onnavolgbare bewegingen. Continu kreeg hij dubbele dekking. Maar het geluk zat Sparta tegen. Weer moest Sparta even gas terug nemen en direct leidde dit tot spaarzaam gevaar van Dommelen. In de 71e minuut, na zwak verdedigend werk van Bryan Bussers, passeerde Rolan van Melis onfortuinlijk zijn eigen doelman; 0-2. 10 minuten later schoot Michiel Koot de 1-2 tegen de touwen, nadat de keeper van Dommelen een schot van Robin Knapp niet onder controle kreeg.

In de slotfase waren Philippe Cleutjens en Michiel Koot nog dicht bij de gelijkmaker. Helaas zonder succes. Het meegereisde publiek uit Dommelen was maar wat blij dat de scheidsrechter de wedstrijd af floot. Hiermee leed Sparta een onterecht verlies. Maar het goede en mooie spel gaat Sparta nog veel punten opleveren en de toeschouwers nog veel plezier.

Komend weekend gaat Sparta op bezoek bij EMK (Eeneind/Nuenen) waar het weer op jacht gaat naar de drie punten en zo mee te blijven doen in de bovenste regionen van de stand.

Gala en Beachparty bij Sparta'25
Op 16 december vindt na het succes van vorig jaar het tweede 'Gala de Spartanen' plaats. Onder ander Andy Marcelissen, Frank Schrijen, Kitty Goverde en Berry Knappen zullen deze avond hun beste grappen en sketsen opvoeren. Dit alles aan elkaar gepraat en gezongen door KUUB. De kaartverkoop start op 12 oktober aanstaande in het clubgebouw.

Op 21 oktober houdt Sparta'25 een Beach Party. Het clubgebouw wordt omgetoverd in een heuse beachclub met strandstoelen, strand en cocktailbar. De muziek in stijl wordt verzorgt door dj T en dj Bonjaski. De deuren gaan open om 20.00 uur.