Logo mooilaarbeek.nl
Een schilderij van Jeroen Bosch   | Fotonummer: 8bd3fa
Een schilderij van Jeroen Bosch
Kunst en Cultuur

Jeroen Bosch wijsheidsschrijver met beelden

Beek en Donk - Ad de Jong verzorgt een lezing over de beroemde Bossche schilder in Beek en Donk. Jheronimus Bosch (ca. 1450 – 1516) schrijft met beelden – maar wat er staat is aan de beschouwer om te ontcijferen.

Op het eerste gezicht werken zijn fabelwezens, trechterhoofden en fluitneuzen op de lachspieren. Maar hoe dieper men kijkt, hoe meer de pret vergaat. Wat er dan te zien is, brandend actueel en confronterend met wat er in de mens zit, en met de eigen levenssituatie. De kracht van die taal is tijdloos.

De uit Beek en Donk afkomstige Ad de Jong geeft op 25 oktober in het Ontmoetingscentrum een lezing over Jeroen Bosch. Na de pauze staat zijn compositie De Zeven Hoofdzonden centraal naar het gelijknamige schilderij van Bosch.

De lezing begint om 20.00 uur in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg in Beek en Donk. Voor leden van heemkundekring De Lange Vonder is de toegang gratis. Aan niet-leden wordt een bijdrage van €2,00 gevraagd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>