Afbeelding

Burgemeester bezoekt open dag Scouting Beek en Donk

Algemeen Jongeren

Beek en Donk – De jaarlijkse open dag van Scouting Beek en Donk werd afgelopen zaterdag 15 oktober van 10.00 tot 13.00 uur gehouden. Tijdens deze dag stellen zij hun blokhut open voor de bewoners van Beek en Donk en daar buiten.

De Scouting laat dan zien wat zij allemaal bij Scouting Beek en Donk doen. En natuurlijk kunnen de bezoekers dan ook mee doen met deze activiteiten. Enkele activiteiten waaraan de bezoekers deel konden nemen waren het lopen van een tocht met een GPS apparaat, uitleg over overige routetechnieken, mini-pionieren met satéstokjes en loom stiekjes, mais en appels poffen en brood bakken boven het kampvuur. Tevens was er dit weekend de Jota/Joti. Bij deze activiteit wordt via de radio en computer contact gezocht met andere scoutinggroepen over de hele wereld.

De open dag is goed bezocht. Naast nieuwsgierige kinderen die kennis wilden maken met wat er bij de scouting te beleven is, brachten ook veel ouders en opa's en oma's een bezoekje aan de open dag. Ondanks het niet zo mooie weer waren de bezoekers toch enthousiast. En als beloning op de mooie groei, die Scouting Beek en Donk het laatste jaar door maakt, bracht de nieuwe burgemeester een bezoek aan hun open dag. Zijn scouting hart begon weer volop te kloppen. Hij vond het prachtig wat er allemaal te doen is en met name het socialiseren van de jeugd vind hij een goede eigenschap van de scouting. Daarnaast hebben ze hem ook weten te strikken om mee te doen aan de Jota/Joti. Met de radio heeft hij contact gehad met een scoutinggroep uit Eindhoven. Een goede tip die de burgemeester kreeg is dat hij de scoutinggroep wel goed financieel moet steunen. Hierna moest hij weer verder naar zijn volgende afspraak. Voor de scouting betekende dit een mooie afsluiting van een zeer geslaagde open dag.

Ook de Jota/Joti is goed verlopen. Naast vele contacten in de regio, hebben ze ook nog contact weten te maken met scoutinggroepen in Engeland en Frankrijk. Het verste contact was 450 kilometer.

Ze kunnen dus weer terug kijken op een geslaagd weekend waarbij zij zich weer hebben kunnen tonen aan de Beek en Donkse gemeenschap. Indien u meer informatie zoekt over deze scoutinggroep kijk dan even op www.scoutingbeekendonk.nl.