Afbeelding

Gratis cursussen voor Laarbeekse vrijwilligers en mantelzorgers

Algemeen Gemeente

Laarbeek - ViERBINDEN Mantelzorgondersteuning en Vrijwilligerswerk organiseren de ViERBINDEN Academie Het doel van deze Academie is het bieden van leuke en leerzame cursussen/workshops/informatieavonden voor alle Laarbeekse mantelzorgers en vrijwilligers (of hun organisatie).

De aanbieders van de ViERBINDEN Academie bieden deze vrijwillig aan en de deelnemers hoeven niet te betalen. Dit is een principiële keuze. Niet omdat het niets mag kosten, maar omdat wij ervan overtuigd zijn dat we met zijn allen heel veel kennis en kunde hebben en bereid zijn deze te delen met elkaar. Bij de volgende informatieavonden is er nog plaats:

Informatieavond Beschermingsbewind vanwege een beperking
Klaartje van Ham – de Ruijter, beschermingsbewindvoerder bij Mentum Begeleiding in Beek en Donk, zal deze thema-avond vertellen over bewindvoering met betrekking tot de goederen van iemand met een beperking. U kunt denken aan mensen met dementie, autisme, verstandelijke beperking, psychiatrisch ziektebeeld of een meervoudige beperking. Is beschermingsbewindvoering nodig, en zo ja, wanneer? Wat is het verschil tussen familiebewindvoering en professionele bewindvoering? Wat is het verschil met het mentorschap en met curatele? 1 november van 19.30 tot 21.30 uur.

Training omgaan met Autisme in de praktijk
MEE Zuidoost Brabant biedt een training voor iedereen die te maken krijgt met kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis (ASS). Als u in uw werk of leven in contact komt met kinderen of volwassenen met een autismespectrumstoornis, dan kan kennis hierover u helpen om de ander beter te begrijpen en te begeleiden. Het herkennen van autisme en weten wat het voor iemand betekent om autisme te hebben, helpt u bij een autismevriendelijke benadering. Ook kan het aanpassen van uw communicatie leiden tot meer begrip en een beter contact. Soms zijn er aanpassingen nodig in benadering, omgeving of in een groep, waardoor het maken van afspraken beter verloopt en er sprake is van meer wederzijds begrip. In de training 'Omgaan met autisme in de praktijk' komen bovenstaande punten allemaal aan bod. De training bestaat uit 2 avonden: 8 en 22 november van 19.00 tot 21.30 uur.

Alle informatieavonden, trainingen en cursussen worden gehouden in een van de dorpshuizen van ViERBINDEN. Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via vrijwilligerswerk@vierbinden.nl of mantelzorg@vierbinden.nl of via telefoonnummer 0492-328800.