BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Ruud van Vijfeijken, Laurence Roijackers, Jeroen van der Heiden, Bert Manders en Wouter van Vijfeijken

Vaandelteam Badminton Club Lieshout fier aan kop

Lieshout - Met een goede, dikke overwinning op het tweede herenteam uit Kerkdriel heeft BCL-H1/BouwCenter Swinkels de koppositie stevig in handen genomen. In de tweede klasse, afdeling 2 staan de heren nu 4 punten voor op runner-up Zidewinde.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Kerkdriel-H2: 8-0
Met een klinkende zege heeft het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout de koppositie verder verstevigd. Vooraf werd de tegenstand van het tweede herenteam van BC Kerkdriel nog enigszins met argusogen bekeken, maar na afloop van de wedstrijd bleek die angst ongegrond.

In de eerste dubbelpartij kwamen Bert Manders en Wouter van Vijfeijken echter wel direct (enigszins) in de problemen. Na een moeizaam gewonnen eerste set (21-17), werd de tweede set verloren (18-21). Ook in de derde set konden de Lieshoutse heren geen groot verschil maken, maar wisten ze toch te winnen met 21-17. Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden trokken de partij wel direct naar zich toe. In de eerste set wonnen ze met 21-9 en ook de tweede set werd met 21-17 binnengehaald. 2-0 dus na de eerste dubbelpartijen.

Singlepartijen
In de singlepartijen, die daarop volgden was er duidelijk sprake van meer verschil. Eerste heer Wouter van Vijfeijken had het, vooral in de tweede set moeilijk, maar sleepte deze toch met 22-20 binnen, nadat hij de eerste al met 21-16 had gewonnen. Tweede heer Bert Manders had minder moeite met zijn tegenstander. Met 21-12 en 21-9 liet hij er geen gras over groeien. Ook Laurence Roijackers scoorde als derde heer goed. Hij won met 21-16 en 21-10. Jeroen van der Heiden, die deze keer als vierde heer speelde, liet Martijn Wigmans alle hoeken van de zaal zien. Met 21-8, 21-8 was meer dan duidelijk wie de sterkste was

In de afsluitende dubbelpartijen was het weer 'wat meer close'. Zowel Wouter van Vijfeijken en Jeroen van der Heiden als Bert Manders en Laurence Roijackers wonnen de eerste set in een verlenging (beide 22-20). Beide teams maakten het echter in de tweede set goed af (21-15 en 21-13) waardoor alle acht de wedstrijdpunten in Lieshout blijven en het team fier aan kop gaat.