Afbeelding

26e Ekkerfestival in Beek en Donk

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Muziekkapel 'De Ekkermuzikanten' uit Beek en Donk houdt op zondagmiddag 6 november alweer voor de 26e keer het Ekkerfestival. Dit festival wordt gehouden in zaal Dave v.d. Burgt aan het Heuvelplein te Beek en Donk van 13.15 tot ongeveer 17.30 uur. Het wordt een mooie muzikale middag voor muzikanten en liefhebbers van blaasmuziek.

Samen met een viertal muziekkapellen zorgen 'De Ekkermuzikanten' voor een middag met non-stop blaasmuziek. Het festival wordt om 13.15 uur geopend door het Seniorenorkest Sonore uit Son en Breugel. Dit orkest, waarvan de naam 'welluidend' betekent, bestaat uit 25 leden en staan onder leiding van Harrie Scheutjens. Ze hebben inmiddels grote bekendheid in de regio vanwege de vele optredens in verzorgingstehuizen, festivals en natuurlijk van de concerten in het Vestzaktheater. Dit orkest, opgericht in 1991, viert dit jaar hun 25-jarig jubileum.

De Muziekvrienden
Blaasorkest 'De Muziekvrienden' zijn al verschillende keren te gast geweest. Sinds de oprichting in 1947 zijn ze nog altijd verbonden met Huize Padua in Boekel, een onderdeel van de GGZ Oost Brabant. Ze spelen moderne blaasmuziek: pop, rock, cha-cha en swing maar ook dixieland en een polka. De vaste bezoekers van het Ekkerfestival waarderen dit optreden dan ook zeker weer.

Hierna komt de organiserende kapel 'De Ekkermuzikanten' op het podium. Een van de eerste buurtkapellen uit Beek en Donk en komt voort uit buurtvereniging 'De Oude Toren'. Met een gevarieerd programma proberen ze het publiek 45 minuten lang te vermaken. Blaaskapel De Ekkermuzikanten staat al meer dan 30 jaar onder leiding van Piet Diender.

Krek te Laot
Krek te Laot! of wel Heren Blaas Sociëteit Krek te Laot uit Gemert. Een muziekgroep bestaande uit 20 enthousiaste mannen waarvan voorheen niemand een instrument kon bespelen. Een hele uitdaging dus om toch een muziekgroep te beginnen. Ze staan onder leiding van Ad Rijnen. Het repertoire is sinds het begin, in 1988 enorm gegroeid. Naast BigBand-achtige en Nederlandstalige nummers zijn er ook nummers te horen van de moderne popmuziek. Hun motto is: Zonder drank geen klank!

Mulderskapel Farine
Farine, ook wel Mulderskapel Farine, is een Eindhovense kapel die bestaat uit 22 personen. Ze zijn opgericht door leden van de Carnavalsvereniging De Mulders. Farine (dat in het frans Meel betekend) is een kapel waar de gezelligheid voorop staat. Op kapellenfestivals zijn ze dan ook een graag geziene gast. Farine is voor de tweede keer te gast op het Ekkerfestival en ze staan garant voor een spetterende afsluiting.

Interesse?
Het 26e Ekkerfestival begint om 13.15 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. De toegang is geheel gratis. Wie houdt van een middag vol muziek en gezelligheid mag dit zeker niet missen! Voor de kleine kinderen is er een speciale kinderhoek ingericht waar zij zich onder begeleiding kunnen vermaken.

De Ekkermuzikanten zijn nog op zoek naar een kleine tromslager. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Piet Diender tel.: 0492 463350. Meer informatie over de Ekkermuzikanten en het Ekkerfestival kunt u vinden op www.ekkermuzikanten.nl.