Repetitie bij Harmonie 'De Goede Hoop'
Repetitie bij Harmonie 'De Goede Hoop'

Filmconcert harmonie De Goede Hoop

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Goede filmmuziek benadrukt de sfeer en versterkt het gevoel bij de getoonde beelden, passend bij de bedoeling van de filmmaker. De match tussen de muziek in je oren en het beeld op je netvlies geeft je hersenen een extra prikkel. Op zaterdag 29 oktober maakt harmonie De Goede Hoop deze match ook tijdens haar filmconcert: Geluid en beeld komen samen.

Onder leiding van dirigent Martijn Pepels brengt de harmonie een heel oeuvre aan filmmuziek ten gehore. Dit met begeleiding van filmbeelden uit de desbetreffende films op groot scherm. Het toegankelijke programma bestaat uit populaire werken en is zeer divers: van fantasy, comedy, slapstick, tot actie, romantiek en oorlogsdrama. Bovendien verleent violiste Angela Neijmeijer medewerking aan dit concert. Zij is concertmeester bij het Valkenswaards Kamerorkest en soleert tijdens dit concert op viool in twee fantastische werken: Schindler's List en Por Una Cabeza (uit de film Scent of a woman). Harmonie De Goede Hoop heeft alles in het werk gesteld om de entourage bij dit concert helemaal passend te maken. De toneelzaal van De Dreef wordt omgetoverd tot een heuse bioscoop: Een rode loper aan de ingang zoals bij een echte première. De emmertjes popcorn ontbreken niet. Een donkere zaal met een groot scherm. Natuurlijk worden de bezoekers naar hun stoel geloodst door een ouvreuse. En er bestaat zelfs een kans dat de bezoekers een heuse filmacteur tegen het lijf lopen. Kortom: De bezoekers van dit concert worden door de harmonie getrakteerd op een gezellige avond 'naar de film'.

Dit concert vindt plaats op zaterdag 29 oktober in MFC De Dreef aan de Duivenakker in Aarle-Rixtel. Aanvang 20.15 uur. De 'bioscoop' opent haar deuren om 19.30 uur en de harmonie hoopt u te verwelkomen op haar geweldige filmconcert. Entreekaarten voor dit filmconcert kosten €5,00 en zijn verkrijgbaar bij Snoeperij Jantje en café Bij van Dijk, beide gelegen aan de Dorpsstraat te Aarle-Rixtel.