1000 muzikanten strijden om Jumbo-cup

Algemeen Evenementen

Lieshout - Het Jumbo Muziekfestival strijkt 5 en 6 november neer in het Dorpshuis in Lieshout. Verschillende muziekverenigingen uit de regio strijden om de felbegeerde 'Albert van Zupthen'-bokaal of Jumbo-cup. Vanwege het 140-jarig jubileum neemt harmonie St Caecilia Lieshout/Mariahout dit jaar de organisatie op zich.

Het muziekfestival wordt jaarlijks georganiseerd om verenigingen uit de Kring Veghel uit te dagen het beste van zichzelf te laten horen. Vaak kiezen de orkesten voor een breed en interessant programma, daarnaast wordt het festival ook gebruikt als concoursvoorbereiding voor orkesten.

De orkesten zijn naar divisie ingedeeld in verschillende groepen. Naast de groepswinnaar wordt er ook een overall-winnaar gekozen. Deze Jumbo-cup is de laatste jaren meerdere keren gewonnen door St Caecilia.

Het programma op zaterdag is geheel gewijd aan de slagwerkgroepen. Het programma start om 11.15 uur met achtereenvolgens de orkesten uit Helmond, Vorstenbosch, Odiliapeel, Zijtaart Dinther, Lieshout, Boekel, Eerde, Heeswijk en Erp. De prijsuitreiking volgt om 20.15 uur.

Zondag zijn de fanfare- en harmonieorkesten aan de beurt. Vanaf 11.15 uur spelen Veghel, Heeswijk, Zijtaart, Venhorst, Dinther, Vorstenbosch, Lieshout/Mariahout, Volkel en Erp. De prijsuitreiking start om 19.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.harmonielieshout.nl. De toegang is op beide dagen gratis.