Mieke en Roel van Eijndhoven (l) en Frans en Leotien Biemans (r)
Mieke en Roel van Eijndhoven (l) en Frans en Leotien Biemans (r)

Sint Servatius Gilde Lieshout huldigt jubilarissen

Algemeen Algemeen

Lieshout - In paviljoen bomé aan de beemdkant te Lieshout was het druk op zaterdag 22 oktober. Dit naar aanleiding van 2 leden die beide 25 jaar lid waren van het Sint Servatiusgilde uit Lieshout: Frans Biemans en Roel van Eindhoven.

Frans Biemans is lid geworden tijdens de najaarsvergadering van 20 oktober 1991. Frans, een volle neef van toenmalig hoofdman Toon Gevers werd al voorgedragen in de voorjaarsvergadering, maar omdat hij niet aanwezig was op die bewuste vergadering, kon er niet op hem worden gestemd, wat gebruikelijk is bij het Sint Servatius Gilde. Frans heeft zich verdienstelijk gemaakt als lid van de bouwcommissie, tijdens de bouw van het paviljoen. Tijdens de verbouwing in 2013-2014 zorgde Frans elke zaterdag voor een lekkere cake.

Roel is voorgedragen door buurman en vriend Toon Gevers. Ook op Roel is tijdens de vergadering van 20 oktober 1991 gestemd. Dit stemmen gebeurd nog altijd op dezelfde manier zoals dat vroeger ging. Omdat de meeste mensen niet konden lezen of schrijven werd er gestemd met erwten en bonen. Een erwt is tegen, een boon is voor, als na telling er meer bonen dan erwten zijn is hij er ingestemd, toen spraken ze van: 'hij is er in geboont'. Roel heeft zich verdienstelijk gemaakt zowel tijdens de bouw en verbouw van het paviljoen. Op 13 mei 1993 heeft Roel de eed van trouw afgelegd als Gildebroeder en heeft als functie zilverdrager.