Afbeelding

'Licht op Herinneren' in Openluchttheater

Algemeen Algemeen

Mariahout - In het kader van Allerzielen vindt op zondag 6 november vanaf 18.30 uur 'Licht op Herinneren' (samen intiem en eigentijds gedenken) plaats in het Openluchttheater van Mariahout.

'Licht op Herinneren' is een samenzijn voor jong en oud. Vrij toegankelijk voor iedereen, zonder belemmeringen of beperkingen vanuit welk geloof of welke overtuiging dan ook. Alleen of samen, met anderen stilstaan bij overledenen, ongeacht waar deze begraven of gecremeerd zijn.

Gedenken is een uiting van rouw, van herinneringen en van het zoeken naar betekenis en zin. Gedenken is van alle tijden en betrekt zich op het verleden, maar vindt plaats in het heden. Het gaat echter verder dan alleen het stilstaan bij herinnering en rouw. Gedenken biedt nabestaanden ook troost en verlichting, en iedereen zoekt naar zijn of haar manier om hun naasten te gedenken die door welke oorzaak ook uit ons midden zijn weggevallen.

Het gezamenlijke programma begint om 19.00 uur. Het horecapaviljoen is deze avond geopend. Voor vragen kan gebeld worden met Wendy Mulders (0492-464821) of Franca van de Kerkhof (0499-422134).