Afbeelding

FC Avondrood verslaat Café Thuis op karakter

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De zegereeks van Café-Zaal De Tapperij is op z'n eind gelopen. Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs versloeg de huidig kampioen met 4-3.

In dit spannende duel nam Lindeboom snel een 2-0 voorsprong. Via een eigen doelpunt en 2 goals van R. Ros herpakte de Tapperij zich en kwam het op voorsprong. Dat was tegen het zere been van T. Kluytmans. Eigenhandig produceerde hij de gelijkmaker en besloot hij met nog 20 seconden op de klok ook de winnende binnen te schieten. Een daverend slot van een duel met 2 aan elkaar gewaagde teams. Lindeboom nam stante pede ook het koploperschap over van de Tapperij.

Rijwielhandel van den Berg won voor de 2e achtereenvolgende maal een competitieduel. FC van de Burgt, het slot op de A-klassedeur, was het slachtoffer. Ze wisten een snelle achterstand nog wel ongedaan te maken, maar in de laatste 10 minuten moesten ze toch hun meerdere erkennen in de geslepenheid en ervaring van de Rijwielhandel. P. Swinkels kroonde zich tot man van de wedstrijd in dit met 3-1 gewonnen potje. Hij schoot er twee in en daarmee ook zijn team naar de 5e plek in de rangschikking. FC van de Burgt wacht nog op haar eerste punt.

Het was ook feest in de gelederen van Danny Megens Keurslagerij. Voor de 2e maal mochten zij een overwinning vieren. Een hele knappe welteverstaan. Met 2-1 werd 1.FC Geerts aan de kant geschoven, wat toch wel een verrassing genoemd mag worden. Dit duel werd in een tijdsbestek van 5 minuten beslist. 1.FC Geerts opende de score nog wel, maar vervolgens nam de Keurslagerij het heft in handen. Na deze doldwaze 5 minuten herstelde het veldenevenwicht zich en mocht de Keurslagerij uiteindelijk de punten mee naar huis nemen.

In de B-klasse kende DK Garagebedrijf weinig moeite met BrabantTent. Een fenomenale start werd beloond me 3 treffers, waarna BrabantTent een speldenprik mocht uitdelen. DK raakte er niet van onder de indruk en liep gestaag uit naar een 8-3 overwinning. P. Schepers deed een aardige duit in het zakje; hij trof driemaal doel. DK leidt nu fier in deze klasse en BrabantTent bevindt zich nu in de onderste regionen.

FC Avondrood kende een magnifieke comeback in haar duel tegen Café Thuis. Café Thuis begon nog wel furieus aan haar duel en wist in no-time 3 goals te produceren. FC Avondrood, toch al wel het team van het karakter te noemen dit seizoen, liet zich er niet door van de wijs brengen en sloot 4 minuten later alweer aan: 3-2. Voor Café Thuis het signaal om een 4e maal het doelnet te laten bewegen. Ook dat zorgde voor weinig nervositeit in de gelederen van keeper B. Jansen, welke toonde nog lang niet versleten te zijn. Al rap kwam Avondrood op gelijke hoogte en warempel, via B. van der Kruissen schoot Avondrood ook nog de winnende binnen. De druiven zuur voor Café Thuis, een 2e overwinning voor FC Avondrood.