Afbeelding

EHBO-cursus in Lieshout

Algemeen Gezondheid

Lieshout - EHBO-vereniging Lieshout houdt een cursus voor het behalen van het EHBO-diploma. Wat kan een hulpverlener doen bij ongevallen en wat moet hij vooral niet doen?

Zij behandelen de meest uiteenlopende onderwerpen, van kneuzingen en brandwonden tot bloedingen en allergische reacties. De cursus Eerste Hulp (EHBO) volgt de nieuwste richtlijnen van het Oranje Kruis. Dat wil zeggen dat ook EHBO bij kinderen behandeld wordt, zo leer je bijvoorbeeld wat je moet doen bij een verslikking van een baby, kind en bij een volwassene. Ook de reanimatie en de AED worden uitgebreid behandeld. Tijdens de cursus werken ze met LOTUS-slachtoffers. Wonden worden opgezet en eerste hulpsituaties worden nagespeeld. De cursist leert daardoor op een realistische manier om te gaan met ongevallen en het gedrag van slachtoffers.

De cursus wordt gehouden op de dinsdagavond en start op 10 januari. De cursus wordt gegeven in het Dorpshuis in Lieshout van 19.30 tot 22.00 uur. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Dinie van Geffen, telefoon 0499-421566 of via een mail naar ehbolieshout@hetnet.nl.