Afbeelding

Sinterklaas komt op 19 november in Beek en Donk aan

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Jawel, u zult wel gedacht hebben waar blijft het eerste bericht over de intocht 2016 van de Sint en zijn Pieten in Beek en Donk toch. De regel en wegwijspieten hebben lang overleg gehad of het mogelijk was om direct na de intocht in Maassluis door te varen naar Beek en Donk. Alle Pieten wilden dit zo graag!

Nu is de beslissing gevallen. Door de drukke werkzaamheden aan de wegen en vooral in de rivieren en kanalen is het niet mogelijk om meteen te komen. Daarom hebben ze besloten om op zaterdag 19 november naar Beek en Donk te komen. Om 14.00 uur komt de Sint met al zijn Pieten aan wal bij Piet Heijl aan de Pater de Leeuwstraat.

Alles is nu definitief geregeld, het strooigoed, de pakjesboot 43, alles is perfect in orde. Zelfs de kapitein heeft gezegd dat hij 14.00 uur bij Piet Heijl gaat halen. Hopelijk zijn er weer net zo veel kinderen, ouders, opa's en oma's en nog veel meer mensen om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen. De afgelopen jaren was het heel druk bij het kanaal, van heinde en verre waren de mensen gekomen, meer dan 1500 personen waren er getuige van hoe de Sint en zijn Pieten welkom werden geheten door de voorzitter van de Werkgroep, Wim Swinkels en de Burgemeester. Ook dit jaar doen zij het welkomstwoord.

Hopelijk komt ook de dansgroep DeDe weer, zodat voor de aanwezigen het wachten niet te lang duurt. Daar zorgen zij, de Discopiet en de Opperspreekstalmeester wel voor. Zij hopen dat alle kinderen een mooie muts met hun naam erop hebben gemaakt zodat alles er feestelijk uitziet! Aan het einde van de intocht gaan de Pieten nog dansjes doen met de kinderen op het Heuvelplein, dus zorg dat je daar ook bij bent!

De route
Pater de Leeuwstraat, Burgemeester Seelenlaan, Oude Bemmerstraat, Raagtenstraat, Schoolstraat, Brouwerstraat, Otterweg, Pater Becanusstraat, Heuvelplein.

Bij slecht weer gaat de rondrit niet door, maar is de ontvangst omstreeks 14.30 uur in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg. Dit wordt dan door Radio Kontakt en een geluidswagen bekendgemaakt.