Afbeelding

Lisa Raaijmakers (6) doneert haar haren

Human Interest Jongeren

Lieshout - De bijna zeven jaar oude Lisa Raaijmakers uit Lieshout besloot toen ze 5,5 jaar oud was dat ze haar haren wilde laten groeien om later te doneren aan Stichting Haarwensen. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen maandag was het eindelijk zo ver. Lisa zat bij Kapsalon Astrid in Aarle-Rixtel. Haar haren waren lang genoeg om te doneren; de jongedame ging deze knappe uitdaging aan!

Lisa kwam op het idee door haar achternicht Anne, die ook haar haren liet doneren. Toen Lisa hoorde waarvoor het gebruikt ging worden, besloot ze ook haar haardos aan te laten groeien. Om, zoals ze het zelf zegt, de kindjes die geen haren hebben en vaak ziek zijn, te kunnen helpen. Ook al had ze deze keuze al zo jong gemaakt; ze bleef standvastig. Al was dit niet altijd makkelijk. Vooral bij het wassen en kammen van haar haren werd er vaak gemopperd.

Afgelopen maandag zat Lisa, die nu bijna 7 jaar oud is, bij Kapsalon Astrid in de stoel. Kapster Inge begon in haar lange lokken te knippen. Lisa vond het enorm spannend, maar ook heel leuk dat haar vlecht zal bijdragen aan het maken van een pruik. "Hopelijk tover ik daarmee een lach op het gezicht van een ziek kindje!", aldus Lisa. Of ze het nog eens gaat doen? "Nee. Misschien over een tijdje als ik wat ouder ben."

Lisa's ouders zijn apetrots op hun dochter en vinden het super knap dat ze dit al zo jong heeft gedaan. Lisa en haar ouders willen ook graag kapster Inge en Kapsalon Astrid bedanken voor hun geweldige bijdrage.

Afbeelding
Afbeelding