Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: ab4c71
Kunst en Cultuur

Indrukwekkende muziekreis New Orleans

Beek en Donk – René en Joke van Loon wonnen de loterij, een muziekreis naar New Orleans, tijdens het 125-jarig jubileum van de Beek en Donkse Harmonie O & U.

"Muziek is er in alle noten en maten, jazz en aan jazz verwante muziek hoor je overal op straat en op de pleintjes." Dat zeggen René en Joke van Loon na terugkomst uit New Orleans. Een week waren ze in de geboortestad van Louis Armstrong en Mahalia Jackson, wiens muzikale erfenissen op allerlei manieren in de stad zichtbaar en voelbaar zijn. Zelfs de luchthaven van New Orleans is naar de beroemde Louis vernoemd. "In de vele cafeetjes en barretjes treden op één avond soms meerdere bandjes op. Het tipgeld is, naast een pilsje voor de halve prijs, hun beloning." Zo geven René en Joke hun ervaringen weer. Ook zijn ze onder de indruk van de vriendelijke bewoners, de historie, het mooie centrum, de natuur in de omgeving en natuurlijk de nog duidelijk zichtbare sporen van de orkaan Katrina die in 2005 daar heeft huisgehouden.

"Naast alle mooie dingen die we gezien hebben, was het vooral de door de muzikanten opgeroepen vrolijke sfeer die ons verblijf in New Orleans zo plezierig en bijzonder maakte." Zo vatten ze hun indrukken van deze muziekreis samen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>