De Kuifmees
De Kuifmees

Vogelcursus bij IVN Laarbeek

Algemeen Natuur

Laarbeek - 'Wat zie ik daar?', 'Wat hoor ik daar?' Dit zijn vragen die iedereen zich wel eens stelt. Om antwoord te kunnen geven op deze vragen, herhaalt de vogelwerkgroep van IVN Laarbeek deze korte vogelcursus in het voorjaar van 2017. Dit in een periode waarin de meeste vogelsoorten uitbundig zingen. Om volop te kunnen genieten van vogels is enige basiskennis immers wel prettig. Je krijgt meer oog voor details. Bovendien werkt het kijken en luisteren naar vogels heel ontspannend.

De vogelcursus leert je op een eenvoudige manier hoe de verschillende vogelsoorten in de omgeving van Laarbeek te herkennen zijn. De cursus omvat drie lesavonden op woensdag 29 maart, 5 en 19 april. Hierin behandelen ze de belangrijkste kenmerken, het gedrag en de zang van vogels. Daarnaast zijn er twee praktijklessen op zaterdagochtend 8 en 22 april. Hierbij gaat het om het waarnemen van de vogels in het veld.

Vogels zijn een belangrijke schakel in de natuur. Ze eten insecten en verspreiden zaden. Ook geven vogels de kwaliteit van de natuur aan. Gaat het slecht met een vogelsoort, dan is dat een signaal, dat er iets mis is met zijn leefomgeving. Daarom helpt de vogelwerkgroep van IVN Laarbeek vooral kwetsbare vogelsoorten te beschermen.

Deze cursus is bestemd voor iedereen, zowel jong als oud, die vogels in de natuur beter willen leren kennen. Voor meer informatie en om aan te melden voor deze cursus, kan contact worden opgenomen met: Antoon Verhoeven, tel. 0492-462460, email: vogelcursusivnlaarbeek@gmail.com.