Afbeelding

Beekse Akkers start samenwerking voor een groenere wijk

Algemeen Natuur

Beek en Donk - Het gezondheidsteam van Buurtvereniging De Beekse Akkers is druk bezig met haar activiteiten voor de Gezondheidsrace 2.0. De groepsactiviteit stond in het teken van Biodiversiteit met een wandeling door de prachtige Groene Long van Beek en Donk.

Als uitvloeisel van deze activiteit heeft het team een start gemaakt met het project Biodiversiteit. Biodiversiteit is de variatie aan planten en diersoorten binnen een bepaald gebied, in dit geval dus in en om de Beekse Akkers.

Het doel van dit project is om de biodiversiteit in en om de wijk te vergroten. Dit kunnen ze niet alleen, zij werken hiervoor samen met verschillende partijen: Tuinstudio Tom, de gemeente Laarbeek, Swevo en het IVN. Met al deze partijen heeft het gezondheidsteam onlangs een rondgang door de wijk gemaakt om te inventariseren wat de huidige stand van zaken is. Er zijn al een aantal ideeën om komend jaar mee te gaan starten. Op een centrale plek in de wijk wordt er een Biodiversiteitsmeter geplaatst, zodat iedereen kan zien hoe het staat met de biodiversiteit in de wijk.

Iedereen die zich betrokken voelt bij de Beekse Akkers en hier een bijdrage aan wil leveren kan zich aanmelden via bv.beekseakkers@gmail.com en er wordt contact met u opgenomen.

Zaterdag 19 november kunt u uw tuin al en stukje groener maken door deel te nemen aan de actie 'Tegel eruit, plant erin!'. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunt u op 5 locaties in Laarbeek een tegel ruilen voor een mooie plant.