Afbeelding

Aan de keukentafel met de Zonnebloem

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - 'Klappermelk met suiker', 'woensdag gehaktdag' en 'Het tientje van Lieftinck'. Dit zijn enige onderwerpen uit 'de goeie oude tijd' die voorbij kwamen tijdens de theatermiddag van stichting de Zonnebloem vorige week woensdag.

Het was een gezamenlijke inspanning van de vier Zonnebloem afdelingen van de gemeente Laarbeek. Zo'n 200 gasten kwamen samen in multifunctioneel centrum De Dreef te Aarle-Rixtel. Daar werden de gasten getrakteerd op een voorstelling verzorgd door Theatergroep 'Mooi Weer' uit Arnhem. De voorstelling was genaamd 'Aan de keukentafel'. Door de theatergroep werden sketches uitgevoerd over gesprekken die door de jaren heen aan de keukentafel werden gevoerd. En hoe het leven voor een gemiddeld gezin toen was. Er werden liedjes gezongen zoals: 'Dol op een Mandoline', 'Madeira my dear' en 'Herr Heinzelmann'. Deze werden door velen meegezongen.

Ook werd er een quiz gehouden. Met vragen over actualiteiten uit het verleden of begin tunes van tv-programma's van vroeger. Als je als eerste het juiste antwoord riep kreeg je een punt. En degene met de meeste punten aan het einde van de middag werd toegezongen.

Na de voorstelling ging iedereen weer naar huis met de taxi of eigen vervoer. Wederom een geslaagde theatermiddag voor de leden van de Zonnebloem.