Afbeelding

Crazy pingpong bij ATTC'77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - In het competitievrije weekend hield ATTC'77 in het kader van de gezondheidsrace 2.0 op 18 november de 'Crazy Pingpong'. Zoals de naam al doet vermoeden werd bij deze activiteit voor de andere poule-genoten op een ludieke wijze getafeltennist. Bij binnenkomst was er koffie/thee met een gezond, en ook een iets minder gezond hapje. Daarna werd rond 20.00 uur gestart met een toernooi.

De in totaal 32 deelnemers van buurtvereniging De Beekse Akkers, Badmintonclub Lieshout, Aan de Wielen en ATTC'77 speelden in wisselende samenstellingen dubbels. Radio Kontakt heeft helaas geen deelnemers kunnen leveren, maar zij waren er wel om foto's te maken en verslag te doen.

Bij elke dubbel deed in ieder geval één speler van ATTC mee. Deze zorgde waar nodig voor uitleg en hield de telling bij. Er werd begonnen met een hoger net, dit om te voorkomen dat de mindere spelers niet meteen alle ballen om de oren gesmasht zouden krijgen. Nadeeltje was wel dat serveren ook lastiger was. Na dit rustige begin werd een normaal dubbel gespeeld, voor velen een verademing, helaas voor korte duur. Toen iedereen namelijk net begon te wennen, mocht je ineens niet meer om de beurt slaan. Hierdoor ontstonden misverstanden tussen dubbelpartners onderling, waardoor vele ballen gemist werden. Vooral voor de eigen leden was dit zeer lastig.

Speciaal voor de leden van de badmintonclub werden in de vierde ronde de badmintonrackets tevoorschijn gehaald. Dan kom je erachter dat zo'n tafeltennistafel best klein is. Vervolgens werd nog gespeeld met houten planken en zonnebrillen/ooglapjes.

In totaal werden zes rondes gespeeld waarin 1633 punten gescoord werden, met een gemiddelde van 102 punten per dubbel. De hoogste score werd met 123 punten behaald door Astrid Kuijpers van de badmintonclub. Haar clubgenoot Martin Prinsen volgde goed met 122 punten. Het dichtst bij het gemiddelde zaten Claudia Verheijen en Michiel Bergman, allebei van de Beekse Akkers. De poedelprijs was er met 77 respectievelijk 79 punten voor Bianca Heuvelmans (badmintonclub) en Theo Sleddens (Aan de Wielen). Na de prijsuitreiking werd er nog volop getafeltennist, waarna iedereen tevreden naar huis ging.