Afbeelding

Mooie intocht voor Sinterklaas in Beek en Donk

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Eindelijk was het dan zo ver. Sint en zijn 36 pieten waren aangekomen in het mooie Beek en Donk. De kinderen, ouders, opa's en oma's moesten een week wachten voor de officiële intocht in Beek en Donk plaats kon vinden.

Door de vele werkzaamheden aan de bruggen en wegen was het onmogelijk om direct na de intocht in Nederland in Maassluis door te reizen naar het mooie groene dorp aan de Zuid Willemsvaart. Maar het was het wachten meer dan waard voor de 1500 aanwezigen bij Piet Heijl voor de deur. Tijden het wachten werden de aanwezigen bezig gehouden door de Pieten en dansgroep DéDé die mooie dansjes uitvoerden. Een beetje wind, maar verder prachtig weer en een geweldige stemming!

Het was nog wel even spannend of alles wel goed zou gaan. Eerst kwam er een kleine boot met daarin een Duikpiet en twee Pieten. Zij waren de boot kwijtgeraakt na het zoeken van de cadeautjes die van de boot waren afgewaaid. De duikpiet was heel goed en vond al snel een pakje terug op de bodem van het kanaal. Maar tot hun verbazing was de grote boot nog niet gearriveerd en moest de Duikpiet weer snel terug varen om Pakjesboot 43 te vinden. Nadat hij de boot had gevonden kwamen ze samen naar de aanlegplaats. De kapitein passeerde de aanlegplaats bijna, maar door het roepen van de kinderen en een alerte Piet kon hij de boot nog draaien en zodoende kon de Sint alsnog om 14.00 uur voet aan wal zetten in Beek en Donk, waar de kinderen, aangemoedigd door de opperstalspreekmeesterpiet en de muziekpiet, hem heel hard toezongen.

Hierna werd de Sint met zijn Pieten welkom geheten door burgemeester Frank van der Meijden en uitgenodigd om hem op het podium te vergezellen voor het officiële gedeelte. Dat dit wel wat tijd kost spreekt voor zich, alle kinderen willen een handje van de Sint. Ondertussen waren de pieten tussen de mensenmassa verdwenen en deelden met gulle hand strooigoed uit aan de kinderen.

Na het welkomstwoord van Wim Swinkels (voorzitter werkgroep) aan de Sint, de burgemeester en zijn echtgenote, kreeg de burgemeester de microfoon en hij benadrukte nogmaals hoe prachtig hij de intocht vond en ook de organisatie kreeg een pluim. Hij verbaasde zich ook over de grote toestroom van kinderen, ouders, grootouders en verdere belangstellenden. Sommige kwamen zelfs van heel ver om dit mee te kunnen maken.

Nadat dansgroep DéDé op verzoek van de Sint nog twee prachtige dansjes had gedaan, begaf de goedheiligman zich tussen de mensen om de nodige handjes te schudden, waarbij natuurlijk ook veel foto's werden gemaakt. Hierna vertrokken de Sint en al zijn Pieten voor de intocht door het dorp. Het einde van de intocht was, zoals gebruikelijk op het Heuvelplein, waar de pieten samen met de kinderen nog enkele dansjes, een polonaise en de traditionele Pietendans deden.

Een geweldige middag waarvan iedereen zich afvroeg hoe dit toch mogelijk was. Dat dit alles alleen mogelijk was door de inzet van veel vrijwilligers is duidelijk, maar de dank is er vooral voor alle mensen die dit evenement steunen met hun bijdrage op welke manier dan ook. Zonder hen is de organisatie nergens. Bedankt!