Michiel Koot wist tweemaal te scoren tegen Nooit Gedacht

Sparta'25 eenvoudig naar volgende bekerronde

Beek en Donk - Sparta'25 had het niet moeilijk tegen derdeklasser Nooit Gedacht. Nooit Gedacht is koploper in de 3e klasse D, Zuid II, de competitie waar Sparta'25 ook in had kunnen voetballen. Vooraf werd dus rekening gehouden met een zwaar duel.

Sparta had voor dit thuisduel een aantal basisspelers rust gegeven. Een eerste helft waar veel dreiging kwam van beide kanten leidde tot vrijwel geen grote kansen. Met name de eindpass was zeer slordig bij Sparta. De harde wind zorgde er ook voor dat het spel niet al te best was. Maar in de 45ste minuut was het dan toch Ruud Jan Happé die een afvallende bal voor zijn voeten kreeg vanuit een corner. Zijn uithaal zorgde voor de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Nooit Gedacht begon na de rust wat feller en maakte dankbaar gebruik van de wind in de rug. Acht minuten na rust kwam Nooit Gedacht dan ook op gelijke hoogte. Door een goed schot van afstand met curve, ook door de wind geholpen, draaide voorbij Keeper Dominique Leenders. Opvallend genoegd wist Nooit Gedacht het windvoordeel niet goed te gebruiken.

De tegengoal motiveerde Sparta'25 alleen maar en de ploeg van trainer Willem Aarts begon steeds beter te voetballen. Vooral omdat Sparta'25 technisch een veel betere ploeg heeft dan de gasten uit Geffen. Invaller Robin Knapp raakte na een mooie actie de paal. In de 73ste minuut was het diezelfde Robin Knapp die twee spelers het bos instuurde en de aangever werd van Michiel Koot die de 2-1 afrondde. Dat deed Koot in de 90ste minuut nog eens nadat Knapp weer zijn directe tegenstander magistraal uitspeelde, en via een uitstekende steekbal ploeggenoot Bob Klaassen wegstuurde. Deze legde de bal keurig breed.

Een verdiende overwinning voor Sparta'25. De volgende opponent voor Sparta'25 is de koploper in de hoofdklasse, Blauw Geel'38.

Sparta'25 1 speelt zondag zondag 27 november voor de competitie uit tegen Wodan 1 (Eindhoven). Aanvang 14.30 uur.

Primeur: Jong Sparta'25
Vorige week donderdag stond de eerste wedstrijd met Jong Sparta'25 op het programma. Tegenstander was FC De Rakt 1 die op dit moment een goed seizoen doormaken in de top van de 5e klasse. Doelstellingen voor de jonge Spartanen was vooral kennismaken met elkaar, wennen aan meer (fysieke) weerstand en een leerzame avond beleven. Dit is zeker gelukt.

Met onder andere vier JO-17 spelers in de basis liet Sparta'25 het betere spel zien. Er was veelvuldig balbezit op de helft van de tegenstander en uiteindelijk resulteerde dit in enkele goede kansen. Na een half uur spelen werd de concentratie wat minder en het speelveld regelmatig te klein gemaakt. Hierdoor werden het aantal kansen minder en was het de tegenstander, die tot dan toe vooral bezig was met tegenhouden, nu wat vaker op de helft van Sparta'25 verscheen. En als je zelf de kansen niet maakt, dan.. Kort voor rust kreeg FC de Rakt een vrije trap die ongelukkig uit de handen van de keeper viel en belandde tot overmaat van ramp in het doel. Hierdoor gingen beide ploegen tegen de verhouding in rusten met een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft kwam Jong Sparta'25 minder goed voor de dag. Het middenveld was na enkele wijzigingen zoekende. Het gemis van de wat meer ervaren selectiespelers voor rust was zichtbaar. Het spel werd slordiger en onrustig. Sparta'25 kwam er steeds moeizamer uit en FC de Rakt werd sterker. Toch ontstonden er nog enkele goede kansen die helaas voor het jonge team werden gemist. Doordat enkele spelers uit positie gingen lopen en het verdedigen moeilijker werd ontstonden er ook aanvallen van FC de Rakt. Een penalty die hard en onhoudbaar werd ingeschoten zorgde voor de 0-2. Hier bleef het deze avond bij.

Kortom een nuttige eerste wedstrijd voor Jong Sparta'25. Waarin duidelijk werd dat seniorenvoetbal om meer inhoud vraagt en kleine fouten sneller worden afgestraft. Met name de eerste helft stemde tot ieders tevredenheid. Hier moet het jonge elftal op voortborduren in de komende wedstrijd. Succes!