ELI wint derby tegen Mariahout

Mariahout - In een spannende derby gingen de jeugdteams van Mariahout en Eli met elkaar de strijd aan. De beide ploegen met spelers onder de 11 jaar zijn in de race voor het kampioenschap in de 1e klasse.

Na een rustig begin zette Mariahout de aanval in. Met een mooie keepersduik kon Eli een goal voorkomen. Enkele minuten later was het toch raak. Bij een goed uitgespeelde aanval van Mariahout waren de verdedigers van Eli kansloos, 1-0 voor de thuisploeg. Mariahout voerde de druk verder op en Eli had het moeilijk. Pas halverwege de eerste helft kon Eli wat terugdoen. Uit een strakke corner viel de bal voor de voeten van Daan Kuijn. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal in het net. Eli putte kracht uit deze gelijkmaker en even later was het bijna opnieuw raak, maar de bal ging net voorlangs. Vlak voor rust was Mariahout enkele malen gevaarlijk voor de Eli-goal maar had geen geluk bij de afwerking.

In de pauze werden beide teams door hun coaches op scherp gezet. Mariahout kwam goed uit de startblokken. Eli had alle kracht nodig om de aanvallende thuisploeg van zich af te houden. Na een snelle inworp brak Mariahout door de Eli-verdediging. Rens Maas wist voor de tweede keer te scoren. Met een 2-1 stand leek het erop dat Mariahout de wedstrijd zou gaan winnen. De stijlvolle Eli-aanvaller Ruben Hagedoorn dacht daar anders over. Met twee fraaie goals bracht hij zijn team op een 2-3 eindstand. Het bleef tot de laatste minuut spannend waardoor de toeschouwers weinig hebben gemerkt van de gure herfstwind. Zoals het hoort in een sportieve voetbalderby gingen beide teams na afloop samen op de foto.