Afbeelding

BC Lieshout Dames 1 wint derde wedstrijd op rij

Sportnieuws Sport

Lieshout - Na een slechte seizoensstart lijkt Dames 1 het ritme te hebben gevonden. Zaterdag traden de dames uit Lieshout thuis op tegen E.V.B.V Octopus uit Vught.

De Vughtse dames stelden een zeer compacte zone-verdediging op, waardoor de lengte van Lieshout niet maximaal kon worden benut. Toch wisten zussen Floor en Sarah Welten regelmatig door te dringen en vrije worpen te versieren. Toen Vught zich hierop had ingesteld moest de zone van buiten worden bestreden. Aan de hand van spelverdeelster Ayla Jansen werd de zone vooral in het laatste deel van de eerste helft succesvol bestreden. Door goed inside-outside benutte Lieshout een aantal halve afstandsschoten, waardoor vlak voor rust een klein gaatje werd geslagen.

In de tweede helft leek Lieshout het middel tegen de zone definitief gevonden te hebben. Onder de basket lieten de centers Roos Monen en Iris van Bokhoven zich gelden, door goed gebruik te maken van hun lengte. Daarnaast werd van achter de driepuntslijn met succes geschoten. Lieshout wist steeds verder uit te lopen en Octopus was niet in staat daarop te reageren. Dames 1 wist de wedstrijd terecht te winnen met een comfortabele 58 - 38 einduitslag.