BC Lieshout Heren 1 behoud koppositie

Lieshout - Heren 1 speelde zaterdag thuis tegen het op papier sterke BV Rooi. Bij aanvang van de wedstrijd bleek Rooi enkele belangrijke spelers te missen. Aan BC Lieshout de taak om van dit gemis te profiteren.

De wedstrijd kwam echter moeizaam op gang. Lieshout nam geen initiatief en verzuimde snel te spelen tegen een vrij trage tegenstander. Veelal werd van buiten geschoten, maar zonder rendement. Rooi speelde compact, probeerde alle tempo uit de wedstrijd te halen en boekte daarmee succes. Jordy Dols nam het thuisteam op sleeptouw met sterke rebounds en scores uit tweede kansen. Daardoor kon Rooi geen afstand nemen, ook omdat ook zij moeite hadden om het net te vinden. Bij rust stond een magere stand van 24 - 21 op het scorebord in het voordeel van Lieshout.

Ook in de tweede helft vocht Lieshout vooral tegen zichzelf. Dankzij goed verdedigend werk van Harm Steegs en rake afstandsschoten van Tim Vervoort wist Lieshout eindelijk een gaatje te slaan aan het eind van het derde kwart: 42 - 35. In het laatste kwart kwamen enkele spelers van Rooi in foutenlast en sloeg de vermoeidheid bij de bezoekers toe. Lieshout kwam niet meer in de problemen en besliste de eindstand op 58-46. Daarmee behouden de Lieshoutenaren de eerste plaats in de competitie.