Archieffoto van de uittocht van Sinterklaas en zijn zwarte Pieten in 2015
Archieffoto van de uittocht van Sinterklaas en zijn zwarte Pieten in 2015

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten nemen afscheid

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Dag Sinterklaasje! Helaas, maar het gaat echt gebeuren op 6 december om 18.30 uur te Aarle-Rixtel. Al jaren wordt Sinterklaas met veel plezier gevierd, echter voor sommige kinderen is het moeilijk te begrijpen waarom Sinterklaas geen afscheid neemt en hoe hij weggaat. Speciaal voor deze groep kinderen en natuurlijk alle andere kinderen houdt Stichting Sinterklaas Aarle-Rixtel een uittocht.

Sinterklaas en zijn Pieten vertrekken in Aarle-Rixtel op 6 december met de boot naar Spanje en de kinderen en hun ouders kunnen ze gaan uitzwaaien. Het programma start om 18.30 uur. Dit gaat gebeuren vanaf de kiosk aan de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel. Hier worden Sinterklaas en zijn Pieten ontvangen door de burgemeester en natuurlijk alle kinderen.

Gezamenlijk vertrekken ze dan met een lampionnenoptocht naar de passantenhaven. Hier ligt de pakjesboot waarmee Sinterklaas en zijn Pieten terug varen naar Spanje. Nog even klinkt het 'dag Sinterklaasje', maar dan gaat het echt gebeuren. Hij neemt afscheid om volgend jaar weer terug te komen.

Natuurlijk hoopt de organisatie iedereen te mogen begroeten. Neem je dan ook zelf je lampion mee? Het evenement is gratis toegankelijk en rolstoelvriendelijk. Voor meer info: info@sinterklaasaarlerixtel.nl en www.sinterklaasaarlerixtel.nl.