Bas van Pelt, de kleinzoon van Ger van Pelt, toont vol trots het veroverde schildje
Bas van Pelt, de kleinzoon van Ger van Pelt, toont vol trots het veroverde schildje

Sint Servatius Gilde Lieshout valt in de prijzen

Algemeen Algemeen

Lieshout - Tijdens het indoor Jeugd vendelen, afgelopen zondag in Vught, was het weer Bas van Pelt die in de klasse Jeugd tot en met 10 jaar de eerste prijs in de wacht wist te slepen.

In de categorie 10 tot en met 12 jaar werd Stijn van Vegchel 4e en viel hierdoor net buiten de prijzen. Meestal gaat Stijn niet met lege handen naar huis, jammer, volgende keer beter.

Het was voor de jeugd een opsteker dat er zoveel Lieshoutse Gilde Broeders aanwezig waren om de 2 jeugdleden aan te moedigen, te meer omdat het Gilde dinsdag 29 november ook moet uitrukken om een vendelhulde te brengen bij kunstenaar Bart Jansen, die voor het gilde een herdenkingsplaquette heeft gemaakt ter nagedachtenis aan de overleden uniformdragers.

Ook wordt er bij het Paviljoen nog een vendelhulde gebracht aan 2 jubilarissen van het Gilde.

Peter Keursten die 25 jaar lid is van het Gilde waarvan 14 jaar als Gildebroeder. Peter heeft zich vooral verdienstelijk gemaakt als beheerder van het Paviljoen.

Ger van Pelt is al 35 jaar Lid van het Gilde waarvan hij nu 25 jaar Gildebroeder is. Ger heeft jaren een bestuursfunctie bekleed als secretaris en later als voorzitter. Om gezondheidsredenen heeft hij een paar jaar geleden een stapje terug moeten doen.