Afbeelding

ASV'33 speelt niet meer op kunstgras

Sport Sport

Aarle-Rixtel – Wederom zijn er resultaten naar buiten gekomen omtrent de kankerverwekkende stoffen in kunstgras. ASV'33 heeft nu besloten om vanaf heden geen enkele wedstrijd meer op kunstgras te spelen, en dat geldt voor alle teams die uitkomen namens ASV'33.

Na de uitzending op TV bij Zembla m.b.t. rubbergranulaat in kunstgras en het onderzoek van NOS dat naar buitengekomen is, heeft ASV'33 zeer grote twijfels over het spelen op kunstgras. De resultaten geven namelijk aan dat voor volwassenen meer dan zes keer de toegestane hoeveelheid kankerverwekkende stoffen zich in het rubbergranulaat bevinden, en voor kinderen is dit zelfs twaalf keer de hoeveelheid.

De reactie van Michel Driessen, voorzitter ASV'33, op de resultaten is duidelijk. "De gezondheid van onze leden staat voorop en is het allerbelangrijkste. De resultaten van het onderzoek wat de NOS gepresenteerd heeft, heeft bij ons het vertrouwen in kunstgrasvelden zeer aangetast. Daarom hebben wij besloten om onze leden niet meer op kunstgras te laten spelen, omdat wij van mening zijn dat wij geen verantwoordelijkheid meer kunnen nemen voor de mogelijke gezondheidsrisico's."