De Laarbeekse trainster Jeanne Janssens
De Laarbeekse trainster Jeanne Janssens

Laarbeekse rijdsters schitteren in spectaculaire rolschaatsshow

Sportnieuws Sport

Mierlo/Laarbeek - Na vele trainingsuren is het aftellen naar de spectaculaire kerstshow dan echt begonnen. De Laarbeekse rijdster Colet Claessens heeft samen met de andere rijdsters kei hard gewerkt om de verschillende nummers zo goed mogelijk te maken. Ook achter de schermen worden door vele vrijwilligers de puntjes op de i gezet aan de prachtige decorstukken en kostuums vol glitters en verrassingen.

Alle rijdsters van de Mierlose rolschaatsvereniging Olympia zullen in deze kerstshow laten zien waar ze het hele jaar hard voor getraind hebben. De allerkleinsten zijn met hun schattige pakjes en wiebelige beentjes een genot om naar te kijken, terwijl de senioren je verrassen met veel vaart en technische onderdelen. In de kerstshow zijn ook meerdere nummers te zien die in januari deel zullen nemen aan het Nederlands Kampioenschap Showrijden. Dat belooft dus wat!

Dit jaar neemt Kristy van Vuure, die de show presenteert, de bezoekers mee door haar carrière als rolschaatsster. De rijdsters zullen in 13 verschillende rolschaatsnummers laten zien wat Kristy in deze wereld van glitter en glamour, maar ook van hard werken en doorzetten, al heeft meegemaakt. De show zal feestelijk geopend worden en onder andere vrolijke clowns en koekjes passeren de revue. Maar zoals iedere carrière kent ook deze een aantal moeilijkere periodes, die door de ervaren rijdsters uitgebeeld zullen worden met maskers. Ook is er nog het levend pirement en een speciaal kerstfeest. Kortom, vele nummers om je ogen bij uit te kijken met als afsluiter een spetterend slot met een gouden randje!

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten bij de werkgroep waar ze decors maken, in het naaiatelier of bij de trainingen. De Laarbeekse Jeanne Janssens is al jaren één van de drijvende krachten achter de kerstshow en dit jaar zal het haar 25e kerstshow zijn waar zij zich voor inzet.

De kerstshow van rolschaatsvereniging Olympia geeft een mooi kijkje in deze unieke sport en dit wil je niet missen. Het is een uitje voor jong en oud, waarbij genoten kan worden van talent op rolschaatsen in een sfeervol kerst theater. Kom kijken en laat je verrassen.

17 december om 19.30 uur en 18 december om 13.30 uur en om 18.00 uur in Sporthal de Weijer, Heer van Scherpenzeelweg 22 te Mierlo. Kaartjes zijn te koop bij Plus Supermarkt van Doornmalen in Mierlo.

Telefonisch reserveren is mogelijk via 06-30971718, 06-16084982 of 0492-463012. Ook online zijn de kaarten verkrijgbaar op www.rvolympia.nl of per email via kerstshow@rvolympia.nl. Voor kinderen tot en met 12 jaar kosten de kaarten in de voorverkoop €7,50 en aan de kassa €9,00. Voor volwassen kosten deze €12,00 in de voorverkoop en €14,00 aan de kassa.