Afbeelding

Heesakkers elimineert Lindeboom in eerste bekerronde WAC FC Avondrood sneuvelt in strafschoppenserie

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het gaat Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs niet voor de wind de laatste paar weken. Ook in de 1e ronde om de WAC-beker tegen Heesakkers Administratie & Advieskantoor (beide uitkomend in de A-klasse) bleek dit nog maar eens.

Een 1-0 voorsprong verkregen via R. Klomp Bueters kon niet behouden worden. Heesakkers wist de achterstand via N. Yahou ongedaan te maken om vlak voor tijd met ze zege aan de haal te gaan via een doelpunt van broer A. Yahou. Heesakkers bekert door, Lindeboom is uitgeschakeld.

FC Avondrood was heel dichtbij een razend knappe overwinning in haar bekerduel. Danny Megens Keurslagerij beet zich stuk op de taaiheid van dit team uit de B-klasse. Zodra de Keurslagerij een voorsprong nam via R. van den Ven of R. Hendriks, was het FC Avondrood in naam van J. Lamaizi die de stand gelijk trok. Een 2-2 was de uitslag na 36 minuten spelen. Penalty's moesten de beslissing brengen en die werden beter genomen door de A-klasser. Daardoor bekert Danny Megens Keurslagerij door.

Twee andere B-klassers bekerden wel door. De eerste werd Aben & Slag Advocaten. Zij schakelden klassegenoot Café Thuis uit. De wedstrijd eindigde in een 3-1 zege. Via good old 'Houtje' werd het 1-0; een droog schot op doel. T. van Berlo trok de stand gelijk, maar helaas voor Café Thuis bleef het daarbij. T. Kuypers en T. van den Heuvel schoten Aben & Slag naar de volgende ronde.

De andere B-klasser die een stapje dichter bij de finale maakte is DK Garagebedrijf. De medekoploper schakelde Meulensteen/ van Lieshout, tevens een B-klasser, uit en deed dit met duidelijk cijfers: 6-1. R. van Heijnsbergen schoot de 1-0 op het scorebord, waarna J. van der Putten snel zorgde voor de gelijkmaker. Daarna was er geen houden meer aan. T. van Oort, R. van Rossum, P. Scheepers (2x) en nogmaals R. van Heijnsbergen zorgden voor een comfortabele marge.

De eerste bekerronde wordt vervolgd op donderdag 22 december.

Uitslagen:
Danny Megens Keurslagerij – FC Avondrood 2-2 – Danny Megens Keurslagerij w.n.s.
Aben & Slag Advocaten – Café Thuis 3-1
Meulensteen/ van Lieshout – DK Garagebedrijf 1-6
Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs – Heesakkers Administratie & Advieskantoor 1-2