Er waren volop pepernoten te verdelen tijdens het Sint-toernooi van Badminton Club Lieshout
Er waren volop pepernoten te verdelen tijdens het Sint-toernooi van Badminton Club Lieshout

Sint-toernooi bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - De badmintonners van Badminton Club Lieshout hebben de drukke decembermaand afgetrapt met een leuk en gezellig Sint-toernooi. Zowel bij de jeugd als bij de senioren werd er om pepernoten gespeeld. Later in de maand herhalen de badmintonners dit toernooi nog eens, maar dan spelen ze om kerst-lekkernijen. Op die wijze wordt de wekelijkse speelavond ook eens op een andere, ludieke manier ingevuld.

Sint-toernooi
Om de wekelijkse trainingssleur te doorbreken organiseert Badminton Club Lieshout regelmatig speelavonden die op 'een andere wijze' zijn ingevuld. Geen vaste training, geen oefeningen en geen verplichtingen. Met name in december wordt de wekelijkse speelavond nog eens anders ingevuld. Aan het begin van de maand middels een Sint-toernooi en aan de eind van de maand middels een Kerst-toernooi, waar ex-bestuurslid Frans Biemans zijn naam aan heeft verbonden. Hij waardeert dit gezellige toernooi ook altijd op door zijn aanwezigheid als joviale Kerstman en door zijn leuke en creatieve hebbedingetjes. Het "Frans Biemans Kerstballentoernooi" vindt dit jaar op woensdagavond 21 december plaats.

BCO-M1 – BCL-M1/Bavaria: 4-4
In de eerste afdeling van de vierde klasse van de Midweekcompetitie heeft BCL-M1/Bavaria een spannende uitwedstrijd afgewerkt tegen het eerste midweekteam van BCO. De uitwedstrijd werd afgewerkt in Oosterhout. In de startende dubbelpartijen wisten Karin van den Biggelaar en Corine Holweg betrekkelijk eenvoudig de damesdubbelpartij te winnen. Zij wonnen in twee sets met duidelijk verschil. Richard Essers en Stan van Vijfeijken hadden het een heel stuk zwaarder. Zij sleepten er een derde, toegevoegde set uit, die ook nog eens verlengd moest worden om de uiteindelijke winnaars aan te wijzen. Helaas waren dat de Oosterhoutse heren die er uiteindelijk 23-21 van maakten. Ook de mixpartijen, die daarop volgden, lagen erg dicht bij elkaar. Walter van Leuken en Karin van den Biggelaar wonnen nipt in twee sets, met 18-21 en 20-22. Bij de partij van Stan van Vijfeijken en Corine Holweg lagen de partijen zowaar nog dichter bij elkaar. Zij verloren echter met 21-18, 14-21 en 21-19, waardoor de tussenstand op 2-2 kwam. In de afsluitende vier singlepartijen konden de twee Lieshoutse heren geen potten breken. Walter van Leuken verloor voor het eerst sinds zeer lange tijd zijn singlepartij. Hij moest na drie sets zijn meerdere erkennen in Matty Kuppens. Ook Richard Essers kon niet winnen. Hij verloor in twee sets van Donny Pangemanan. De dames deden het een stuk beter. Corine Holweg won als eerste dame na een opgave van tegenstandster Michelle Diepstraten en tweede dame Karin van den Biggelaar rekende af met Annemieke de Kooter. Zij won met 12-21 en 16-21, waardoor de eindstand op een 4-4 gelijkspel uit kwam.

Programma:
Vr. 9 dec. 20:00 uur: BC-Schijndel-M1 – BCL-M1/Bavaria
Zo. 11 dec. 10:00 uur: BCL-U15/Sportpoint Gemert – BC Eersel-U15
Zo. 11 dec. 10:00 uur: BCL-H1/Bouwcenter Swinkels – SV Zidewinde-H1