Bram Donkers in duel om de bal. Willem Slegers (8) kijkt toe

Opnieuw overwinning voor ELI

Lieshout - Aan de laatste uitwedstrijd van 2016 tegen Racing Boys heeft ELI 3 belangrijke punten over gehouden. Tegen deze kleine Deurnese ploeg, waartegen nog nooit een competitieduel werd gespeeld, werd met 0-2 gewonnen na een 0-1 ruststand.

Een week na de prachtige winst tegen koploper Brandevoort kon ELI op het kleine hobbelige veld maar zelden overtuigen. Het team van trainer Theo Donkers was wel sterker en had ook een veldoverwicht, maar kon lange tijd in de 1e helft nauwelijks gevaarlijk worden. De balans opmakend na 40 minuten spelen kwam ELI niet verder dan tot 2 magere scoringskansen voor Bram en Stijn Donkers. Kort voor rust had de hoog opspringende Bram Donkers de pech, dat hij een afgemeten voorzet van Rob Spijkers net niet kon verzilveren. Toch kwam ELI voor rust nog op voorsprong. Nadat Rob Spijkers eerst een gele prent kreeg omdat het muurtje van Racing Boys bij een vrije trap op 5 a 6 meter werd gezet nam hij voetballend revanche door de bal heel listig op doel te schieten, waardoor de goalie de bal niet vast kon pakken. Bram Donkers was er als de kippen bij om de 0-1 binnen de schieten.

Direct na rust drong ELI aan op een grotere marge. Bram Donkers schoot echter in goede positie naast en Stijn Donkers kopte de bal nog over het Deurnese doel. In de 52e minuut kwam dan toch de verdiende 0-2 voorsprong. Bram Donkers lepelde de bal over de doelman nog tegen de 2e paal, maar Willem Slegers was succesvol in de rebound. Met de jonge Patrick Swinkels weer voor het eerst na een slepende blessure in het veld zocht vooral Stijn Donkers het doel te hoog. Door het uitblijven de 3e tegengoal ging Racing Boys steeds meer in een goed resultaat geloven en vooral aanvoerder Van Schijndel was soms dreigend voor het ELI-doel. In de 77e minuut wist hij heel handig binnen het beruchte gebied een strafschop te versieren. Hij nam de strafschop zelf, maar Robin Evers wist de goed en laag ingeschoten bal te keren en zijn ploeg voor een aansluitingstreffer te behoeden. Hierna bleek ELI conditioneel de sterkste, maar het weigerde de definitieve knock-out toe te dienen, hoewel de gebroeders Donkers nog uitgelezen kansen kregen.

Door deze verdiende 0-2 winstpartij blijft ELI heel vast in de top drie van de ranglijst. Als laatste duel voor de winterstop ontvangt ELI op eigen terrein zondag om 14.15 uur middenmoter Nederwetten, dat Fiducia met 3-1 wist te verslaan.