Afbeelding

Lezing over epilepsie

Algemeen Gezondheid

Beek en Donk - Zoals elk jaar gebruikelijk op de oefenavond van december, organiseert EHBO vereniging Beek en Donk ook dit jaar weer een lezing. Het onderwerp van dit jaar is epilepsie. Voorlichtster Janneke Zaneveld van de Epilepsie Vereniging Nederland verzorgt deze avond.

Epilepsie is een stoornis in de hersenen, waarbij zich tijdelijk, plotseling en ongecontroleerd grote groepen hersencellen ontladen. Er ontstaat als het ware kortsluiting in de hersenen. Meestal is het zichtbaar, doordat iemand een aanval krijgt. Pas als iemand bij herhaling dergelijke aanvallen heeft, die niet worden veroorzaakt door een acuut probleem, is er sprake van epilepsie.

Bij een epilepsieaanval is het inroepen van medische hulp meestal niet nodig. De aanval houdt binnen enkele minuten vanzelf op.

Omdat de EHBO denkt dat dit onderwerp interessant is voor een grote groep mensen, nodigen Zij iedereen die belangstelling heeft uit voor deze lezing. Deze vindt plaats op maandag 12 december in het ontmoetingscentrum, ruimte 1. Aanvang van de lezing is 20.00 uur. U bent van harte welkom.