Laarbeekse deelnames aan internationale veulenkeuring

Algemeen Evenementen

Gerwen/Laarbeek - De jaarlijkse veulenkeuring brengt veel trekpaarden op de been op en rond het kerkplein in Gerwen. Zaterdag 10 december om 10.00 uur begint deze keuring van veulens. Het fotogenieke evenement trekt jaarlijks ook aardig wat publiek. Bij de deelnemers ook nogal wat paarden uit deze regio: Beek en Donk, Boekel, Gemert, Keldonk, Rips en Zijtaart.

De organisatie is bij de Stichting Centrale Veulenkeuring Gerwen in ervaren handen. Het is reeds de 56ste keer dat er in Gerwen een veulenkeuring wordt gehouden. Zo'n negentig veulens tot en met drie jaar oud uit Nederland en België dingen mee naar de diverse kampioenschappen.

Stap en draf
Bij een veulenkeuring beoordelen keurmeesters de paarden. Ook wordt gelet op het exterieur van het veulen, dus hoe het paard er uit ziet. Alle aangeboden veulens, jaarlingen en twee- en driejarigen ondergaan een strenge doch rechtvaardige keuring. De viervoeters komen uit zowat alle provincies uit het land, en de zuiderburen zijn vertegenwoordigd met 15 veulens. Het is dus een internationale keuring in Gerwen. Aan het einde van de keuring kiest de jury de algemeen jeugdkampioene van de merries en die wordt beloond met de dagprijs.