Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: acd814
Kunst en Cultuur

Eén grote Sinterklaas-intocht niet gewenst in Laarbeek

Laarbeek – De Sinterklaas-intocht wordt al jarenlang per kern georganiseerd, maar is het niet beter om voortaan één grote intocht te houden? Als het aan de ondervraagden ligt niet, want uit onderzoek van TipMooiLaarbeek blijkt dat 68% één grote intocht niet ziet zitten.

De argumenten zijn helder. 'Met één grote intocht zou het persoonlijke verdwijnen, voor kinderen is niks zo leuk dan dichtbij de Sint te zijn. Met eigen klasgenootjes naar de intocht van Sinterklaas kijken en daarna samen naar het buurthuis, waar ieder kind aandacht krijgt van de Sint, al is het maar een handje', aldus de ondervraagden. Ook vinden de inwoners dat het zonde is van de eigen cultuur en volk, die gaan dan verloren in de grootsheid.

De inwoners zijn het erover eens dat de Sinterklaas-intocht volgend jaar gewoon weer per kern moet worden georganiseerd. 'Want groter betekent niet altijd dat het dan ook beter is'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>