Afbeelding

Ingrijpende veranderingen Buurtbus Laarbeek

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Per 12 december zijn er ingrijpende veranderingen bij de Buurtbus Laarbeek. Lijn 461 wordt lijn 261 en een nieuwe lijn 259 komt erbij. Met ingang van zondag 11 december gaat de nieuwe concessie van de provincie voor Hermes in Zuidoost Brabant van start. Dit betekent dat vanaf die datum lijn 21 voor Laarbeek vervalt.

Route 
Van maandag tot en met vrijdag wordt dit (gedeeltelijk) opgevangen door buurtbus Laarbeek met de nieuwe buurtbuslijn 259. Deze lijn start bij het gemeentehuis in Beek en Donk en rijdt de route van de huidige lijn 21. (Eventueel kan bij de Bavaria-halte worden overgestapt op de sneldienst naar Eindhoven)Lijn 259 gaat ook door Lieshout en via Deense hoek langs Gerwen naar het busstation in Nuenen. (Smits van Oijenlaan). Dit zal voor de meeste klanten het eindpunt zijn. Hier kan men ook overstappen op een sneldienst.

De Buurtbus rijdt vanaf het busstation Nuenen naar Stiphout (kerk) en vandaaruit terug naar het busstation in Nuenen. Vervolgens de route terug naar Beek en Donk naar halte gemeentehuis. Vanaf dit punt gaat de buurtbus verder als lijn 261 (voorheen 461) richting Helmond. De route loopt dan via Koppelstraat, Piet van Thielplein, Kapelstraat, door de Raagtestraat naar de Lage Heesweg waar nu ook een retourhalte komt (let op daar instappen voor Helmond moet nu aan de andere zijde van de weg!). Vandaaruit gaat lijn 261 verder via Herendijk naar Mariahout, Lieshout en Aarle-Rixtel over de bestaande route naar Helmond. Vanaf Helmond gaat de buurtbus via boven genoemde route terug naar de halte bij het gemeentehuis in Beek en Donk waar het lijnnummer veranderd in 259 en de bus dus de route richting gaat rijden.

Lijn 259 en 261
Lijn 259 start 's morgens om 7:07 uur bij het gemeentehuis (om 6:57 uur vanuit Mariahout als lijn 261 richting Beek en Donk en wordt om 7:07 uur lijn 259)
Lijn 261 richting Helmond start 's morgens om 7:12 uur in Mariahout vanaf het Oranjeplein. Om op beide lijnen een uurdienst te kunnen aanbieden is het aantal vrijwilligers met een twintigtal uitgebreid. Zij zijn allen medisch gekeurd en hebben proefgereden. Vanaf 12 december wordt onze huidige bus vervangen door twee nieuwe buurtbussen, die beide lijnen 259 en 261 aansluitend gaan rijden. Dus als u instapt op de route van lijn 259 en uw bestemming ligt langs route 261, of omgekeerd, dan hoeft u niet over te stappen.

Vervoerbewijzen en tarieven voor bussen (inclusief buurtbussen) zijn vanaf 2017 over heel Noord-Brabant gelijk, zijnde de ov-chipkaart, enkel ritkaartje € 3,75 daluurdagkaart € 6,00
Met ov-chipkaart en daluurdagkaart mogen 2 kinderen t/m 11 jaar gratis mee.

Voordelen Buurtbus:

-Reizigers kunnen overal langs de route in- of uitstappen, mits dit verkeerstechnisch verantwoord is. De reiziger moet dit wel duidelijk aangeven aan de chauffeur
-De buurtbus kan worden gebruikt om bij een halte van de sneldienst te komen om over te stappen. (Dit lijkt vooral van belang voor inwoners van Mariahout, Beek en Donk en Aarle-Rixtel)

Nadelen Buurtbus:

-Rijdt niet op zaterdag, zondag en op feestdagen incl. carnavals maandag en dinsdag.
-Rijdt niet na ± 18:00 uur.

Meer informatie kunt u vinden op www.Buurtbuslaarbeek.nl of op de nieuwe ov-site www.bravo.info